Arkadaşların dedikleri gibi konum ve mekanın markasına göre değişkenlik gösteriyor fiyatlar ANCAKKK; Durum öyle bir hal aldı ki, alım gücümüz ile doğru orantılı baktığımız zaman dışarıda kahve içmek bile insana koyar oldu. 1600 tl asgari ücret alan birisi haftada 1 dışarıda yemek yiyim kahvemi içiyim dese ayda 300 400 tl parası gidiyor.
Mekanlarada hak vermek lazım tüm yatırımların betona yapıldığı bir ülkede kira fiyatları uçmuş durumda, eh çalışanlar 1600 alıyor diyoruz ama arka planda bunların sigortası falan derken 3000 tl ye geliyor bir çalışan iş sahibine ve hal böyle olunca adamlarda mecbur 1 liralık çaya 4 tl, 3 tllik kahveye 10 tl fiyat çekiyorlar.

İşin hangi tarafından bakarsak bakalım işletme sahibide vatandaşta haklı bence. Burada haksız olan tek yer paramızın değerini ve buna bağlı olarak alım gücümüzü düşüren kişiler. Artık siz bunlara dış güç mü dersiniz yoksa devlet mi dersiniz orasını ben bilmiyorum herkesin bir yorumu var.

Olaya şöyle bakalım
1600 tl maaş = 3 tl çay , 10tl kahve , 25 tl nargile
1600euro maaş= 1 euro bile olmayan çay, 2 euro kahve , en kral starbuzz tütünlü (öyle üçkağıt yok elin gavurunda) 7 euro

Bu konu daha uzar. Ama ben mesela nişanlım ile beraber dışarıda yiyip içmeme kararı aldım çünkü aylık giderimizin büyük bir kısmını malesef dışarı verdiğimizi fark ettik. Yaptığımız tek şeyde hafta sonları bir iki yemek ve çay kahve. Artık bunlar lüks...