BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soruların biraz karışık ama önceden söylediğim gibi da ve pa değerlerini önemsemiyorum. Çünkü arama motorlarından ayrı bir algoritma olduğu için Google'un rahmetli PR değeri gibi önemsemiyorum. Bence siteye hit geliyorsa o site değerlidir. Zaten değerli olmayan siteye hit gelmez.
Hocam sorular karışık ise daha sade sormaya çalışayım. Bu aralar backlinkler ile ilgili bir çalışma yapıyorum. Sahip olduğum sitelerden bir tanesinin domain geçmişi eski. Domain bir kaç kez düşmüş yeniden reglenmiş. 2008 yıllarına kadar görünen backlinklere denk geliyorum ve bu linkler bana ait değil, benim çalışma yaptığım şeyler de değil.

Bir temizlik yapmam gerekiyor. İçlerinde çok kalitesiz olanlar da var, onları red ediyorum. Ama bir de kararsız kaldıklarım var. Bu kararsız kaldıklarım da bu sorulardan ibaret.

Yani Pa ve Da değerleri düşük olanları red etmeli miyim ?
Bir de Pa ve Da değerleri yüksek olanlar var ama bunların yanında da Spam değeri yazanlar var. O zaman bunları red etmek için ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum.

Son cümlene kısmen de olsa katılıyorum. Ama bu değerler kişiden kişiye görüş farkı oluşturabilir. Mesela siteye hit geliyor ise demişsin. Kaç hiç gelirse değerlidir ? Günlük ; 300 kişi ? 1k ? 10k ? 100 k?

O yüzden işin daha teknik anlamda açıklamalarını merak ediyorum.