Değerli arkadaşlar, 2 arkadaşa aracılık ettim birisi kurumsal bir şirkete hosting hizmeti veriyor diğeriyse o şirketin bilgi işlemcisi. Ben de aracı olduğum için, arada kalıyorum. Bir mail problemi var, detaylarını aşağıda belirteceğim, sebebi ne olabilir sizinde fikirlerinizi almak istiyorum..

Bilgi işlemci arkadaş, maillerin gitmediğini söyledi. Sıkıntıyı çözsünler dedi, ben de problemi anlayımda ona göre ulaşayım dedim ve deneme yapalım dedim; benim gmaile geliyor, hotmaile geliyor, .com.tr ve .com 2 domaine denedim webmaile geliyor. Yani benim denemelerimde heryere ulaşıyor. Problem nerede üstadım diyorum, karşıdaki şirketlere gitmiyor diyor, şirketlerde genel manada büyük ve kurumsal şirketler. Böyle ulaşmayan 5 6 firma varmış. Bazı firmalara mailin gitmemesinin sebebi ne olabilir, ulaşmayan mailde aldığı hatayıda ekleyeyim alt kısma. Ben mantıklı birşey göremiyorum ve maillerin çalıştığını düşünüyorum ama sıkıntıyı gidermek lazım sizin değerli görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar..

ULAŞMAYAN MAİL:
-----Original Message-----
From: Mail Delivery System [mailto:Mailer-Daemon@turkiye.xhostingfirmasi.com]
Sent: Monday, June 04, 2018 2:17 PM
To: info@xhastanesi.com.tr
Subject: Mail delivery failed: returning message to sender

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

emel@xbankasi.com.tr
host smtp5.xbankasi.com.tr [194.29.208.55]
SMTP error from remote mail server after initial connection:
554-smtp5.xbankasi.com.tr
554 Your access to this mail system has been rejected due to the sending
MTA's (185.171.88.20) poor reputation. If you believe that this failure is
in error, please contact the intended recipient via alternate means.

---
Bu e-posta virüslere karşı Avast antivirüs yazılımı tarafından kontrol edilmiştir.