DHS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sektörde resmi olarak 11 yıl gayri resmi olarak 18 yıldır sektördeyim.
Bu sektörde 7 yıl firma olmadan çalıştıktan sonra sektörde bir değişim olur devlet el atarda resmileşiriz diye beklenti içerisindeyken BTK dan yer sağlayıcısı sistemi çıktı bir umutla aynı gün firma kurup başvuru yaptım,BTK çalışanları başvuru sıramın 7 olduğunu ve dosyalar biriktiği zaman imzaya çıkacağını bildirdiler ys-132 numarayı verdiler.

YS olsunda sırası önemli değil sektörden belki merdiven altı firmaları giderde bu işe ciddi gönül verip yatırım yapan firmalar kalır diye beklerken son 11 yılda ne değişti ? HİÇ !

Erişim saylayıcıları birliği kuruldu - sayfa engellemekten öte gitmedi.
btk hakkında zaten konuşmaya gerek yok
inetd.org.tr- Bizle zaten ilgilenmiyor
Tüm İnternet Derneği - TİD tid.org.tr kapandı

Bir birlik kurulsa yada dernek kimler tabi olacak yada kimler kurallarına uyacak ödemesini yapmayan kişi hesapları kapattıldığında makinesi formatlandığı zaman içerisindeki ciddi verilerin silinmesinden kimlerin canı yanacak emekleri ziyan olacak.
Bu tür sorunlar hep olacak şu sektörde dev diye tabir edilen firmlar emin olun bizler kadar yedek tutmuyorlardır.

Birlik beraberlik güzel birşey ama bunlar hep sözde oluyor ayrıca rekabet ortamı herzaman olur.Ben firmayım fiyatlarım çok ucuz bunun bir alt üst limitini hazırlaması gereken bir rekabet kuruluda kurulması gerekir.

Derneğin aidat toplaması gerekir ama ödeme toplaması biraz zor olur zaten toparlanamadığı için kısa zamanda kapanır.

Son olarak bir dernek yapılacaksa söz sahibi olması için arkasında devlet olması gerekir nasıl 1 milyon sermayesi olmayan STH lisansı alamadıysa hosting içinde bir miktar parası olmayana YS lisansı verilmemesi gerekirdi.

R10 burada bazı önlemler alabilir fakat bunlarda yeterli olmacaktır sektörde halen firma olmadan satış yapan okadar çok webtasarımcısı okadar çok lise öğrencisi varki bunlar hem vergi vermiyor hem fiyatları çok ucuz yada çok pahalı bir ürün almak isteyen müşteri bir sorun anında işi bilmeyen kişilerden yada ay sonu ödemesinı yapmayan hesapları silinen Türklerden ağzı yandığı için yurtdışından hizmet almak istiyor işte bunlar yüzünden bizim insanımız gidip yurtdışından hosting alıyor.
Biraz araştırma yapın bakalım amerikadaki yada avrupada kaç insan gelipde bizden hosting alıyor ama bizim 100 insanımızdan neredeyse 70 i yurtdışından hizmet alıyor.

okadar çok sitem edilecek konu varki şu 18 yılda bu sektörde yaşadığımız ama hiçbiri müşterin bir firmayı karalaması kadar kötü değil.Bizim sektörümüzün kötü tarafıda kurumsalık kavramını çok iyi yansıtamamızdan kaynaklı oluyor müşterileri kendilerimizin yerine koyarak daha ılımlı yaklaşıp yardımserver bir millet olduğumuz için sabaha kadar yardımcı oluruz ana en ufak bir kesinti yada bir problemde geçmişde yapmış olduğunuz tüm yardımlar unutulur sizi forumlarda orada burada rezil etmek için ellerinden ne geliyorlarsada yaparlar.

Sözlerimi daha fazla uzatmadan bizim sektörün biraz daha gelişmesi müşterinin biraz daha bilinçlenmesi gerekir.
Değerli Meslektaşım sözlerinize sonuna kadar katılıyorum;

ama bir yerden başlamak gerekli ;

böyle bir oluşum olacaksa yavaş yavaş kemikleşmesi lazım ;

biz bir adım atmazsak ; ileriye götürme aşamasında bulunmazsak sizin dediginiz gibi bir devlet kurumunun desteğini nasıl alırız?

örnek olarak dediğiniz gibi r10 yönetiminde benim yukarıda belirttiğim gibi denetlemesi lazım.

Ama bu konuşmaların sözde kalmaması için bende bunu fiiliyata geçirmek için ilk adımları atmış bulunmaktayım.

Önemli olan böyle bir oluşumu destekleyecek olan firmaların olması ;

Boşuna birlikten kuvvet doğar dememişler.

önemli olan böyle bir oluşumda ilk taşın konulması gerisi gelir diye düşünüyorum. Her şey zamanla olacak vede eksi olan neler var ise yavaş yavaş olacağının kanaatindeyim..