Tevfik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi bilmiyorum ama bana göre böyle, neden mi? Çok hafif sese uyanırım (askerden sonra oldu), çok ufak ışığa uyanırım. Sanırım bu durum psikolojik.

Her neyse konuma döneyim. Hani sağ olsunlar her yattığımda yoklayıp, uyandırıyorlar. Yahu tamam kanımızı emiyorsun, emmesine de niye vızırdıyorsun arkadaş!

Dünya da sanırım en nefret ettiğim ses bu hayvanların vızırdaması, yeminle odanın içinde birbirimize dalıyoruz. Elektrikli kovuculardan aldım, 1-2 gün rahat ettim ama tekrar yeni baştan aldılar.

Bunlardan temelli nasıl kurtulabilirim? Ben zehirlenmeden bunları zehirleyecek gıdalar ne olabilir? Onlardan yesemde şeref yoksunu bu canlıları yok etsem
Duygularıma tercüman oldunuz. Bunlardan nefret ettiğim kadar hiçbir hayvandan nefret etmiyorum. Ben her gece kapıyı pencereyi kapatıp elime yastığı alıp dalıyorum alayına. Odanın içinde saklandıkları yerleri de ezberledim artık. Tek tek bulup öldürüyorum. Senede bir saklandıkları yerleri değiştiriyorlar ama seçenekleri kısıtlı olduğu için bulunuyor.

Bir de bu sene bir şey farkettim; evde küçük kelebeklerden olunca sivrisineklerden çok az oluyor. En fazla 1 tane. Üstelik pencereler açık olmasına rağmen bu böyle. Birkaç hafta önce bu kelebeklerden biri girmiş eve ilk başta sinek zannettim dalacaktım. Sonra baktım kelebek. Zararsız hayvan, dolaşsın dedim. Tabi o birkaç arkadaşını daha davet etmiş, birken üç - dört oldular. Onlar girdiğinden beri odadaki sinek popülasyonunda bir azalma oldu. Bir zararları da yok. Odaya su falan koyuyorum susuz kalıp kaçmasınlar diye. Keyifleri yerinde herhalde hep duvarda asılı duruyorlar. Onlar memnun ben memnun Hayvanlarla ilgili çok bilgim yok. O yüzden bu söylediğim doğru olmayabilir de. Yani zaten sinekler azalmıştır da kelebeklerin eve girdiği zamana denk gelmiştir ya da bahsettiğim kelebekler sivrisineklerin doğal düşmanıdır. Emin değilim ama bu aralar kafam rahat