caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bizim ülkemizde neden e-mail marketing olayları yok, yabancılar "business" kurma olaylarına çok meraklılar ve çinlisinden hintlisine, ingilizinden fransızına hepsi genel olarak eposta depolama, eposta gödertme olaylarını çok önemli görüyorlar. Onlar için bir eposta havuzunun olması zengin olmak için yeterli ama bizim ülkede yok bu. Mail oyuna kayıt olmak için, youtubea girmek için falan kullanılıyor. Neden böyle? Yani teknoloji cahili olduğumuz için falan mı? ben daha epostayı aktif bir şekilde kullanan 1 kişi görmedim. Filmlerde dahi mention edilirken bizim ülke fazla özenti olduğu için sadece sosyal ağları mı kullanmayı tercih ediyor, iletişim 0 mı. Sinirlerim bozuldu ya gece gece.

e-mail marketing neden yok bende bilmiyorum ama şuna bağlıyorum cünki bunu diğer gelişen trendler'de aynısını görüyorum cok arkadan geliyoruz (amazon affiliate ve shopify teknolojisi gibi daha yeni yeni keşif ediliyor oranlara bakarsak).

1. en büyük sorun DİL SORUNU . İngilzice ŞART. Nedeni tüm teknolojik yenilikler ingilizce kanyaklı dillerden yayınlanıyor. Hintlerin FB grupları bile ingilizce! adamlar hintce konuşmayı yasaklıyor!
2. DİL sorunu..
3. Sanal girişimci elemanımız cok az , yani bu işe öncelik yapabiliecek ve eğitecek kişi cok az veya yok ..bilmiyorum tanımıyorum yani kimseyi ben.

E-mail marketing pazarlamanın en güclü aracıdır. Sosyal medya'dan daha etkin ve güclüdür. (sosyal medya hesabınız banlanabilir veya söner ama elinizdeki mail listesi sizin garantinizdir, sigortanızdır bunlar elinizde sabitdir ve değeri vardır)

Şuan forumda herkezin EMAİL ADRESİ VARDIR. olmayan yoktur.

Şimdi hepiniz evet hergün facebooka giriyorsunuz doğru, whatsappa giriyorsunuz doğru en cok zamanınızı site gezinerek vs kullanıyorsunuz .
Buraya kadar doğru. Ve buraya kadar düşünce'de o kitle nerde para orda. Oda doğru.

AMA alışveriş yaparken mail adresinizi kullanıyorsunuz (yani beyinde o mail adresi "ödeme şekli" olarak bikere kazılmış bilinç altınıza onun icin mail adresinin değeri vardır)
işte burada "doğru" email marketing araya giriyor.

Spamsız nasıl yapılır mesla kırmadan yormadan önce bi topladığınız "lead" mailler "ısıtılır" yani bol bol bilgi verirsiniz ve ayda 1 -2 ürün tanıtımı yapabilirsiniz (örnek) .
Toplam 10k mail hesabınız diyelim 1000 kişi maili actı... 500 okudu...100 kişi ürüne tıkladı....10 kişi satın aldı (en kötü ihtimaller).
ürün fiyatı 50 tl desek 500 tl eder. (upseller haric)

Bu arada ürün satışı yaparken "funnel" olayı var. ilk ürün "bait" oluyor yani yem.. ucuz olur onu aldımı bi üst siteye yönlendirir "upsell" oda birinci ürününü tamamlar gibi bişey olur ve fiyatıda daha yüksek olur. "upsell" almadımı "downsell" e yönlendirisiniz onuda almadı hoşcakal dersiniz bunlar örnekti ama mantık bu . Gördünüz yani 1 ürün satarım derken 2-3 ürün birden satmış oluyorsunuz.
Bunu şuan dünyada büyük şirketlerde keşif etmeye başladı ve CNN gibi haber kanalı bile SEO kursu satmaya başladı. Herkez sanala yöneliyor.. Gelecek orada sanal ile gercek biribirine gececek..giyiliebilir teknoloji kullancağız. .