Merhaba arkadaşlar, ben Kayseri de yaşıyorum. Bilen belki bilir öğretmenevi tarafında güzel çaycılar var oraya otururuz çayın bardağına 1 lira öderiz. Hem adamların çayı taze oluyor, hem de uygun oluyor.

Bugün bir arkadaşın ısrarı üzerine Talas diye bir ilçeye gittik. Kafeye oturduk 3 Türk kahvesi içelim dedik, içtikten sonra hesabı ödeyim dedim 30 lira dedi. Ben çarşıda 2.5 lira ödüyorum ve muhteşem bir Türk kahvesi oluyor. Kayseri de olana da orada ısmarlayabilirim.

Şimdi 1 Türk kahvesinin maliyeti nasıl 10 lira olabiliyor? Diyorum ki; tamam bu adam işletme, çalışanları var, vergisi, kirası vs. ama diğer adamda işletme; onun da yanında dolu kişi çalışıyor ve tüm saydıklarım onda da mevcut.

Paranın hesabını yapan birisi değilimdir ortamda. Ama 1 kilograma yakın kıyma alırım ben 3 kahve parasına ve iftarda 3-4 adamın karnını çok rahat doyururum yemekle. Çok fazla abartı geliyor fiyatlar çok!

Bu arada çalışanlar günlüğüne 30 lira alıyorlar ve 10 saat çalışıyorlar. Her daim diyorum Yaşasın Çay Ocakları