Arkadaşlar bizim ülkemizde neden e-mail marketing olayları yok, yabancılar "business" kurma olaylarına çok meraklılar ve çinlisinden hintlisine, ingilizinden fransızına hepsi genel olarak eposta depolama, eposta gödertme olaylarını çok önemli görüyorlar. Onlar için bir eposta havuzunun olması zengin olmak için yeterli ama bizim ülkede yok bu. Mail oyuna kayıt olmak için, youtubea girmek için falan kullanılıyor. Neden böyle? Yani teknoloji cahili olduğumuz için falan mı? ben daha epostayı aktif bir şekilde kullanan 1 kişi görmedim. Filmlerde dahi mention edilirken bizim ülke fazla özenti olduğu için sadece sosyal ağları mı kullanmayı tercih ediyor, iletişim 0 mı. Sinirlerim bozuldu ya gece gece.
Sakin ol şampiyon diyesim geldi hocam

Bu konuyu bende çok düşündüm. Bence e-mail marketing'in ülkemizde gelişmemesinde ki sebeplerden birkaçını şöyle sıralamak isterim.
1- Reel ile spam mail'i ayırt edememek. Hep spamla karşılaşan vatandaş, reel bir oluşumun olacağı kanısında olmaması.
2- Çok daha rahat trojan taşınıyordu geçmiş dönemlerde.
3- Mail adresi kişisel bilgi statüsünde olduğu için vatandaşların paylaşmalarında ki çekinmeleri söz konusu. En azından algı böyle.
Şöyle düşünün. Gittiniz bir mağazaya, hemen biri yapışır ürünü satmak için girdiğinize binpişman olursunuz. Mail marketingde böyle.