Kelebekler vadisi çok sayıda endemik kelebeklerin olduğu ve bu sebeple dünyanın koruma alanları arasında yer alan bir bağ diyelim kısaca. Sahili çok güzeldir. Ama vadide kelebekleri yılın her döneminde göremezsiniz. Kelebeğin ömrü kısadır malum. Nisan mayıs dışında göremezsin. Sadece deniz yolu ile ulaşılabilen bir yerdir (Karadan ulaşım çok zor ve yorucu).
Eğlence hayatı için Ölüdeniz, Hisarönü, Çalış ve Fethiye merkez'de marina'nın o tarafta barlar var. Bodrum veya Marmaris ya da Kuşadası beklentisine girmeyin tabii..
Çalış'ta oteller hesaplıdır. Denizi var (Çalış için dünyanın en uzun 3. kumsal şeridi diye duymuştum) ama ne denizi ne kumsalı Ölüdeniz (kumburnu milli parkı ile mukayese bile edilemez) Ölüdeniz'de oteller daha pahallıdır. Fethiye Merkez-Çalış arası 10-15 dakika yanılmıyorsam 3 TL, Fethiye merkez - Ölüdeniz arası ise yaklaşık 45 dakika filan sürüyor minibüsler ile sanırım 7,5 TL filan olması lazım. Çalış'ı Yabancılar özellikle İngilizler çok tercih eder. (Çoğu yaşlı ev almıştır)
Fethiye Merkez'de Kaya Mezarları var. Bir tepe üzeridir. Ama çıkmanı öneririm. Gece aşıklar tepesi güzeldir.
Bodrum gibi kalabalık bir yer ile karşılaşacağını sanıyorsan hayal kırıklığına uğrarsın haberin olsun. Hele şimdi Ramazan dönemi hepten sakin. Ama güzel mi dersen? Bence çok güzel bir yerdir Fethiye!
İyi eğlenceler.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Ben mayıs ayında gittim Fethiyeye doğası ve denizi bizi büyüledi. Alanyaya hiç gitmedim doğası denizi hakkında fikrim yok ama tekrar tatile gidecek olsam kesinlikle Fethiye taraflarına giderim. Arabanız varsa daha fazla keyif alırsınız.
Şuan fethiyeden yanayım. Bakalım kısmet hangisi olursa artık. Arabayla gideceğiz zaten. Otobüs bir eziyet. Çok teşekkürler.
Denizi çakıllı ne yazık ki, ama deniz ayakkabısı alarak bu sorunu çözebilirsin. Fethiye'ye gideceksen, enver yalçın yörük müzesinde kahvaltı yapabilirsin. Adam masaya koyduğu tüm ürünleri kendisi yapıyor, özel bir müzesi var gezebilirsin kahvaltıdan sonra. Çalış'ta akşam yürüyüşleri yaparsın, güzel yer fethiye. Biraz yorar ama güzel anılar bırakır.
Teşekkür ederim hocam. Eğer oraya gidersek açıp mesajlarınızı okuyacağım