ardayuce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ok, olaya birde şu yönden bakalım; Her gün namaz kılıyorsun, her gün ezan okuyorsun, her gün dua ediyorsun ve bunu her gün 5 defa yapıyorsun ama yinede ezanı yanlış okuyorsun, namazı yanlış kılıyorsun, sureleri yanlış okuyorsun v.s (bu tamamen genelleme) bence hiç yapma daha iyi. Dikkatinizi çekmek istediğim nokta şu; benim alakam olmadığı halde yanlış okunduğunun farkındayım! Neden biliyor musunuz? Çünki; Her gün 5 defa ezanı duyuyorum hadi sabahları uyuyorum diyelim her gün 4 defa net duyuyorum bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Aklımda yani beynime kazınmış ve yemin ediyorum ki hoca daha ilk yanlış okuduğunda fark ettim nasıl biliyor musunuz? Çünki; Bu benim için bir rutin artık yani nasıl okunması gerektiğini biliyorum. Şunuda söyleyeyim eğer namazımı eda edecek olsam bir çoğundan daha iyi yapardım tamamını.

Peki neden mi çok dine girmiyorum; Hah işte tam bu yüzden bilerek yada bilmeyerek yanlışa düşmemek için. Varsayalım o ezanı okuyan hoca benim, sesimin ulaştığı her yere okuyorum buda yetmezmiş gibi camide günde 5 vakit insanlara önderlik edip namaz kıldırıyorum ve üstelik günde 5 defa okuduğum ezanı bile yanlış ve kafama göre okuyorken kıldırdığım namaza nasıl güvenecekler?

Söyleyeceklerim bu kadar...
yanlış yapıyosan hiç yapma düşüncesine katılmıyorum. insan yanlış yaptığını bildiği halde de zaten yapmaz bişeyi. düzeltmeye çalışır. yanlış oldugınu bile bile o müezzin okuyorsa, sizin uyarınıza rağmen okuyorsa yapmasın evet, hem fikiriz. zaten din derki(sadece islam değil) bilmediğiniz şeyden sorumlu değilsiniz ama doğrusunu öğrenmediğinizden sorumlusunız.
gösterdiğiniz tepkiyi, müftülüğe kadar gidip zahmet etmenizi taktir ediyorum(müslüman olarak değil insan olarak), fakat tepkim konuyu açış şeklinize idi, 2 konu açtınız, sanki hata arar gibi. son mesajınızdan anladığım kadarı ile pyle bi niyetiniz yok.
bilerek ve bilmeyerek yanlışa düşmemek için dine -ya da başka bir konuya- girmemeye de katılmıyorum. hata yapın yapın ki doğrusunu bulun. her hata bir doğru öğrenmek demektir. kimse anadan doğma 4 4'lük değil, baştan mükemmel olmaz hiç bişey ama zamanla mükemmele yaklaşabilir

saygılar hocam.