crooper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işte tamda dediğim nokta bu. Hiç namaz kılmayan birisi için; namaz kılda nasıl kılarsan kıl diyebilirsiniz. Kılmaya başladığında bak şurayı yanlış yapıyosun diyebilirsiniz. Tabi bunu demek için sizin bunları yapıyor olmanız gerekiyor ki dikkate alınabilesiniz.
Güzel yorumunuza da teşekkür ederim. Bende namaz kılmam, dini öyle çok bütün bir insan değilimdir. Ama içinde olup yaşamadığım konularda da yorum yapmam.
Saygılar bizden hocam.
Ok, olaya birde şu yönden bakalım; Her gün namaz kılıyorsun, her gün ezan okuyorsun, her gün dua ediyorsun ve bunu her gün 5 defa yapıyorsun ama yinede ezanı yanlış okuyorsun, namazı yanlış kılıyorsun, sureleri yanlış okuyorsun v.s (bu tamamen genelleme) bence hiç yapma daha iyi. Dikkatinizi çekmek istediğim nokta şu; benim alakam olmadığı halde yanlış okunduğunun farkındayım! Neden biliyor musunuz? Çünki; Her gün 5 defa ezanı duyuyorum hadi sabahları uyuyorum diyelim her gün 4 defa net duyuyorum bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Aklımda yani beynime kazınmış ve yemin ediyorum ki hoca daha ilk yanlış okuduğunda fark ettim nasıl biliyor musunuz? Çünki; Bu benim için bir rutin artık yani nasıl okunması gerektiğini biliyorum. Şunuda söyleyeyim eğer namazımı eda edecek olsam bir çoğundan daha iyi yapardım tamamını.

Peki neden mi çok dine girmiyorum; Hah işte tam bu yüzden bilerek yada bilmeyerek yanlışa düşmemek için. Varsayalım o ezanı okuyan hoca benim, sesimin ulaştığı her yere okuyorum buda yetmezmiş gibi camide günde 5 vakit insanlara önderlik edip namaz kıldırıyorum ve üstelik günde 5 defa okuduğum ezanı bile yanlış ve kafama göre okuyorken kıldırdığım namaza nasıl güvenecekler?

Söyleyeceklerim bu kadar...