Daha önce forumda bu konuyu açmıştım;
https://www.r10.net/sorum-var/186603...ka-okuyor.html
Son yorumum; Bu konuda haklı çıktım imam ezanı yanlış okuyormuş! Bundan iki gün önce kadar dayanamayıp camiye gittim zaten evimin karşısı hocvaya neden böyle okuyorsunuz diye sormak için namaz bitmiş insanlar camiden çıkıyordu ama içeri girdiğimde insanlar kuran okuyordu tatsız bir konu olduğu için rahatsız etmek istemedim ve diyaneti aradım tabii öncesinde ezan okunurken videoya kaydettim. Diyanet kesinlikle olmaması gerektiğini söyledi ve ilçe müftülüğünü aramamı söyledi. İlçe müftülüğü ezanın tek versiyonu olduğunu ve kesinlikle değiştirilerek okunamayacağını söyledi ve beni ilçe müftülüğüne davet etti video ile birlikte gittim ve videoyu izlettim yanlış okunduğunun farkındalardı ama sanırım birazda ört pas etmek istediler ve aa evet şafiler böyle ezan okuyorlar merak etmeyin sorun yok biz uyaracağız dediler. Zaten caminin asıl imamı hacca gitmiş 15 gün falan olmuş (tarih hemen hemen tutuyor benimde dikkatimi çektiği gün 15 gün falan) neyse yerine tayin edilen geçici imamın şafi olduğu bu yüzden böyle okuduğunu söylediler. ben ok dedim ve çıktım sonrasında ertesi gün itibari ile ezan normal şekilde başka kişi tarafından okundu. arada bir aynı imam normal şekilde okumaya devam etti. Şimdi benim merak ettiğim şey şu; Ben çok dindar birisi değilim namaz v.s kılmıyorum bu konhuda yalan söylemeyede ihtiyacım yok. Namaz kılmadığım ve çok fazla dindar olmadığım halde ilk dakikadan itibaren bu olay dikkatimi çekerken her gün namaz kılan insanlar hiç mi fark etmedi ve olaya müdahale etmedi gerçekten aklım almıyor doğrusu.