Merhaba, ben şimdi Elazığ'da motosiklet için sürücü kursuna yazıldım. Sertifikamı aldım fakat ehliyetimi almadım. Bugün Kocaeli'ne gidiyorum. Ehliyetimi oradan alabilir miyim? Bir de artık emniyetten değil nüfus müdürlüğünden alınacak diye bir şey duydum bir arkadaşımdan. Ne kadar doğru bilmiyorum. Eğer doğruysa ikametgâh Kocaeli olduğu için oradan mı alacağım yoksa Elazığ'dan mı?
Merhaba gerekli yerler ile görüştüm ve 3-4 gün oldu ben alalı . Şimdi öncelikle nereye kayıtlıysanız oradan alabiliyorsunuz ve ayrıca randevu almak zorunda değilsiniz . Benim alacağım x nüfus müdürlüğündeki kişiler kendi kafalarına göre iş yaptıklarını anladıktan sonra(Sıra alma makinesine bile dokundurmuyorlar , yaşlı , çocuklu demeden randevusu olmayanları gönderiyorlar )aslında randevunun ehliyet,doğum,pasaport için sadece önceliği var arkadaşlar bunu herkes bilsin ve öğrensin randevunuz varsa önceliğiniz olur yoksa randevusuz giriş için oradan numara alabilirsiniz kimseyi dinlemeyin görevliye söyleyin itirazı olan varsa gelsin söylesin ben numaramı alıyorum diye . Neyse sonra Y nüfus müdürlüğüne gittim ve gerekli bilgileri aldım sonrasında tekrar X nüfus müdürlüğüne geldiğimde o artist görevliler duruyordu gözlerinin içine baka baka o numarayı aldım gık seslerini çıkaramadılar sonrasında bana izin verdiler ve aynı şeyi yapmaya devam ettiler bir kaç kişiyi daha gönderiyorlardı tekrar randevusu yok diye ben geri çevirdim hem onların işlerini hem kendi işimi hallettim çok şükür yani kısacası bu tarz olay başınıza gelirse benim gibi yapın öyle bir hakları yok .
Hangi nüfus müdürlüğüne bağlıysanız orada işlem yaptırabilirsiniz .