zarar olacaktır ama o kadar büyük değil. Çünkü nufus artışı cart curt ortaya koyulduğunda o varlıklardan yararlanma oranı artacaktır.
Asıl önemli olan sözleşmeye şöyle bir madde koysalardı iyidi.. Devlet başta vaad ettiği zararı teminat aldına aldığı şirketleri örneğin bazı projeler 2044 yılına kadar kullanılacak. 2030 lu yıllarda bu şirketler beklenenin 5 misli kazandığı zaman devlet vaad ettiğinden fazla kazanan şirketlerden %60 kar payını ben alırım demesi gerekirdi..
192 milyar TL değil de ilerleyen yıllarda bu garanti sayılarına ulaşılacağını düşünüyom. Burada verilen hesaplara göre tahminen 100 milyar lira civarında zarar olur ki benim evladımın hakkını yedirenlerden Allah sorsun. şimdi ellerinde mikrofon konuşuyorlar, Zamanı gelince bizde konuşacağımız yerler olur.

Ha bu arada bu şirketlere kredi hangi kuruluşlar aracılığı ile sağlanmış onları da araştırmak lazım.

Ben mualif bir parti olsam sözleşmeleri arıştırırım, kriz zamanlarında bankalar kredileri geri çağırma haklarını kullanabiliyorlar.
bu kredilerde ziraat bankası tarafından verildiğine göre, kasıtlı olarak krediyi çağırıp şirketleri batırırım. TMSF İle şirketlere el koyup arkalarına baktırırım bu şirketleri. Tabi sözleşmeleri incelemek lazım.