Öncelikle söyleyeyim taksilerden ve taksicilerden istisnalar dışında düzgün adam çıkmadığı için nefret ediyorum.

Burası kanunların olduğu bir ülke. Toplumda en büyük düzensizliğin bozulmanın kanunlara uymamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Kanunların çiğnenmesine göz yummamalıyız. Herkes kendine göre bazı kanunları çiğneyip iş yapmaya kalkarsa bu ülke daha da yaşanmaz bir hal alır. Bu işin sonu yok. Her ne kadar bu konudaki kanunların yanlış olduğunu düşünsem de birileri gelip bizim memleketimizde vergi vermeden kanunlara karşı gelerek bu tür bir korsan uygulama yapıyorsa burası muz cumhuriyeti mi derler adama.

20 milyonluk şehirde 18 bin taksi plakası var. İstanbuldaki sayılı taksi plakasın yıllardan beri artmaması ve taksi plakalarının mafyavari bazı grupların elinde olması ilk önce değiştirilmesi gereken durumdur. Bu tekelcilik ve rant bitmelidir.

Ticari taksiler aslında istanbul gibi bir şehirde önemli bir ihtiyaç. Her konuda olduğu gibi bu konuda da denetimlerin yetersiz olması ticari taksilerde kalitesizliğin asıl sebebidir. Bu taksicilik mesleğinin düzgün insanların girebilmesi ve insanca çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Ben bu işi yapacağım diyen herkes gerekli prosedür ve lisanslar ile bu işe girebilmelidir. Sonra uber de gerektiği gibi başvurup resmi olarak faaliyet göstermelidir.