berkancay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam görüşünüze saygı duyuyorum lakin şöyle bir şey var. arkadaş yeni yeni öğrendiği için sizlere göre (arkadaş yanlış anlamasın) çok çok basit ve kalitesiz logolar olacak ortaya çıkanlar. dolayısıyla sizin müşteri kitleniz farklı, onunki farklı. doğal olarak arkadaşın bu hobiyi ücretsiz yapması ne sizin ekmeğinize mani olacak, ne de bir başkasının profesyonel logo isteyen "aa bu ücretsiz yapıyormuş, ona gidelim" demeyecektir
Öncelikle teşekkür ederim. Olay tamamen kişiden değil müşteriden kaynaklanıyor. Burada arkadaşın yaptığı çalışmalar ile bizlerin yaptığı çalışmalar arasında fark var evet ama bunu müşteri anlamıyor.

Logo neden önemlidir ?

Logo kurumsal kimliğinizin bizzat bedenidir. İyi bir logo, bir firma için en akılcı ve getirisi olan yatırımdır. “Kaliteli hizmet veren bir firmanın kaliteli bir logosu olmalıdır” anlayışına dünyanın tüm kurumsal başarı öykülerinde rastlarız. Her yerde kullanabileceğiniz bir kimlik ögesi olup şu özellikleri taşımalıdır:
  • Akılda kalıcı
  • Sektörde benzersiz
  • Maksimum bilgiyi minimum sürede veren
  • Mümkün olan en geniş kitle tarafından algılanabilen
  • Renk, biçim gibi özellikleriyle firmanızın hizmet ve ürünleriyle ilişkili olan
  • Firmanızın “ruhunu” yansıtan, somutlaştıran
  • Bütün yüzey ve boyutlara sorunsuz uygulanabilen
  • Farklı yüzey ve medyalara uygulanması aşırı masrafa yol açmayan

Bunu anlayan müşteri zaten hedef kitlesine göre hareket ediyor. Bu; demek değildir ki arkadaşımız yapamaz. Aksine öyle bir yapar ki benim hepimizin ağzı kalır belki de.

Örnek senaryo ile kapatalım güzel konuşmayı

Logo tasarım fiyatınız nedir ?
    - 600 TL + KDV dir. Fatura adresinize gönderilecektir.
  • Ben sadece logo yaptırıcam fatura istemiyorum. X sitede xxx kişi veya kişiler 20 tl ye veyahut ücretsiz yapıyorlar. Siz insanları kazıklıyorsunuz

Umarım beni anladınız. Güzel yaklaşımınız için de teşekkür ederim tekrardan. Saygılarımla
socialoyuncu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
haklısınız elbettede de yaptığım çalışmalar sizin yaptılarınız kadar profosyonel değildir illaki zaten iyi logo arayan iyi birilerini buluyordur. vakit geçirmek ve kendime birşeyler katabilmek adına uğraşlar içerisindeyim de umarum yararlı oluyoduri yorumunuz için teşekkürler
Senin yapacağın tasarımlar bizim çalışmaları alt üst edebilir kalitesi ile. Bunu yapabilirsin. Yapacaksın da inanıyorum. Üstte arkadaşa örnek verdim. Olay tamamen ondan ibaret. Beni yanlış anlama lütfen. Seninle alakalı bir durum yok.