müstakbel eşinizin nelerden hoşlandığı ile ilgili bilgiye bir tek siz sahipsiniz. Bu bilgiler olmadan verilecek fikirler çok da sağlıklı olmayacaktır. Hediyenin maddi değerine gelince, üzülerek söylüyorum ki bazı kadınlar ne yazık ki, "sevgilim/eşim bana şu kadara şu yüzüğü, şu arabayı, şu ayakkabıyı v.s. aldı" diyerek hemcinslerine hava atma eğiliminde oldukları için hediyelerin maddi değerleri ile kendilerine verilen değeri eş tutmakta.. Ancak benim fikrimce, hediye madden değerli ya da değersiz farketmeksizin, kişiye özel düşünülmüş ve emek verilmiş olması değerli kılar. Emek verilmiş olmasından kastım, genç çocuklar gibi zarf içinde kokulu taş ve aşk mektupu ve bahçeden kopardığınız çiçek gibi bir şey değil elbette.

Örneğin yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kolye almaya karar verdiniz - ki bence hiç kötü fikir değil, klişedir ancak hemen her kadın kolye sever, güzel ve değerli bir hediyedir - Alacağınız kolyenin pırlanta ama partnerinizin zevkine hitap etmeyecek bir model olmasından da, yarı değerli taşları olan ve beğeneceğine emin olduğunuz bir model olması iyi fikir olur. Hediyeyi verirken de şöyle bir şey diyebilirsiniz. Mavi eşarbını sık sık taktığını ve sevdiğini bildiğim için onunla birlikte takabileceğin uyumlu bir renk olsun diye gümüş rengini tercih ettim, umarım beğenirsin..

Demek istediğim, düşünülmüş bir şey alırsanız, zaten beğenecektir.. Daha önce yediğiniz fırça da büyük ihtimalle, alınan şeyin bedenine uygun olmadığı için değil de, "göz var izan var, bu adam hiç mi bilmiyor benim benim ölçülerimi, bana dikkatle hiç mi bakmamış da gitmiş daracık şeyi/çuval gibi şeyi almış da gelmiş" bakış açısından mütevellit yediğiniz fırçadır