Hocam yanlış anlaşılma olmasın. Bunu ben demiyorum direk olarak AB diyor ve bu bir "yasa".

Kesinlikle doğru. Bu sistemle ne adsense kazanır ne de siz kazanırsınız. Wordpress kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı bir platformda takılıyorum. Adamın günde 300 euro getiren sitesi yaklaşık 40 euroya düşmüş. Siteniz türkçe ise çok tasalanmayın derim. Ancak şunu da belirteyim Adsense kişiselleştirilmemiş reklam için de "consent" izin istemeniz gerektiğini açıkça belirtiyor. Çünkü bunlar için de cookieler devreye geliyor. Yani kişiselleştirilmemiş reklamlar ile bu durumdan kurtulamıyoruz. Bunun çözümü ise sadece avrupa'da çalışacak sistem kullanmak olacaktır.
Peki bunları yapmazsanız ne olur? Bireyseniz adınıza, firmaysanız firmanıza para cezası kesiliyor. Bunlar ciddi meblağlar. Firmanın çapına ve kişi bilgisi çalmanın niteliğine göre cezalar için milyon dolarlardan bile bahsediliyor. AB vatandaşı olup olmamanız önemli değil. Firmanınızın ve websitenizin AB ile tamamen ilişiliği kesiliyor.
Hocam "Bunun çözümü ise sadece avrupa'da çalışacak sistem kullanmak olacaktır. " kısmını anlamadım. Bir iki tane sitem zaten sadece avrupaya yönelik yani oradan hit alıyor tamamen onlar için özel bir şey yapabilir miyim ? Veya şu scrool olayını etkinleştirsek kabul için yasal olarak sorun ortadan kalkar mı acaba ?