KSyapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim site avrupa ziyaretçi alıyor ancak site içerisinde gizlilik politikası veya reklam kullanımı ile ilgili bilgilendirme sayfaları zaten mevcut. Herhangi bir cookie kullanıyoruz gibi ekranda birşey çıkaran eklentide kullanmıyorum. Adsense gelen bu yazıyı direkt kapat dedim geçtim, zaten sitede bilgilendirme olduğu için pek ilgilenmedim. Dediğiniz gibi yaparsak kazanç sıfır olur açıkcası buna kimse yanaşmaz diye düşünüyorum, sonuç olarak herhangi bir işlem yapmazsak ne olur ? Varsın kişiselleştirilmiş reklamlar çıkmasın hocam normal reklamlar çıksın sorun olmaz pek fazla ama eklenti ile onay al sonra reklam yayınlansın falan olursa iş biter.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın. Bunu ben demiyorum direk olarak AB diyor ve bu bir "yasa".
Kesinlikle doğru. Bu sistemle ne adsense kazanır ne de siz kazanırsınız. Wordpress kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı bir platformda takılıyorum. Adamın günde 300 euro getiren sitesi yaklaşık 40 euroya düşmüş. Siteniz türkçe ise çok tasalanmayın derim. Ancak şunu da belirteyim Adsense kişiselleştirilmemiş reklam için de "consent" izin istemeniz gerektiğini açıkça belirtiyor. Çünkü bunlar için de cookieler devreye geliyor. Yani kişiselleştirilmemiş reklamlar ile bu durumdan kurtulamıyoruz. Bunun çözümü ise sadece avrupa'da çalışacak sistem kullanmak olacaktır. Adsense'in de örnek verdiği bazı kodlara bakarsanız, cookie kullanımınının kabul edilmesi durumunda çalışacak kod tarzları sunmuş.

Peki bunları yapmazsanız ne olur? Bireyseniz adınıza, firmaysanız firmanıza para cezası kesiliyor. Bunlar ciddi meblağlar. Firmanın çapına ve kişi bilgisi çalmanın niteliğine göre cezalar için milyon dolarlardan bile bahsediliyor. AB vatandaşı olup olmamanız önemli değil. Firmanınızın ve websitenizin AB ile tamamen ilişiliği kesiliyor.