30-40 hit için değmez kardeşim. Deneme bile. Bu zaten Adsense'in Avrupa'da sonunu getirecek bir uygulama. Yani sonu gelmez tabi de, ciddi zararlar vereceği şüphesiz. Biliyorsun kaç senedir bu işin içindeyim. Reklama tıklamaya meyilli olan kullanıcı bu işlemi genellikle ilk 1 dakika içerisinde gerçekleştiriyor. Yani şu metni okuyayım da sonradan reklama tıklayayım diyen bir kullanıcı çok nadirdir. Bu sistemi bazı sitelerde uluslararası olarak, coğrafya limiti koymadan denedim. Gelir 3 saatlik zaman diliminde %80 düştü. Analytics deki hitler de tabanı gördü. Çünkü kullanıcıların yaklaşık sadece %30'u bu politikaları kabul ediyordu. %70 i reddediyor ya da gizlilik politikasına hiç cevap vermiyor.
Hocam benim site avrupa ziyaretçi alıyor ancak site içerisinde gizlilik politikası veya reklam kullanımı ile ilgili bilgilendirme sayfaları zaten mevcut. Herhangi bir cookie kullanıyoruz gibi ekranda birşey çıkaran eklentide kullanmıyorum. Adsense gelen bu yazıyı direkt kapat dedim geçtim, zaten sitede bilgilendirme olduğu için pek ilgilenmedim. Dediğiniz gibi yaparsak kazanç sıfır olur açıkcası buna kimse yanaşmaz diye düşünüyorum, sonuç olarak herhangi bir işlem yapmazsak ne olur ? Varsın kişiselleştirilmiş reklamlar çıkmasın hocam normal reklamlar çıksın sorun olmaz pek fazla ama eklenti ile onay al sonra reklam yayınlansın falan olursa iş biter.