Abi benim site için yapmak gerekli mi bu dediğini. Bana AB den günde 30 - 40 hit geliyor en fazla.
30-40 hit için değmez kardeşim. Deneme bile. Bu zaten Adsense'in Avrupa'da sonunu getirecek bir uygulama. Yani sonu gelmez tabi de, ciddi zararlar vereceği şüphesiz. Biliyorsun kaç senedir bu işin içindeyim. Reklama tıklamaya meyilli olan kullanıcı bu işlemi genellikle ilk 1 dakika içerisinde gerçekleştiriyor. Yani şu metni okuyayım da sonradan reklama tıklayayım diyen bir kullanıcı çok nadirdir. Bu sistemi bazı sitelerde uluslararası olarak, coğrafya limiti koymadan denedim. Gelir 3 saatlik zaman diliminde %80 düştü. Analytics deki hitler de tabanı gördü. Çünkü kullanıcıların yaklaşık sadece %30'u bu politikaları kabul ediyordu. %70 i reddediyor ya da gizlilik politikasına hiç cevap vermiyor.
Bu sistemle kullanıcı siteye girdiğinde hiçbir şekilde reklam görmüyor ve analytics'e girmiyor. Çünkü bu yeni AB yasasına göre bu tarz scriptler kullanıcının ilk girişinde durdurulmak zorunda. Bu da hem blog sahiplerini hem de birçok firmalaşmış siteyi çok zor durumda bırakacaktır.