9 senedir markettiyim, tavsiye etmiyorum. Yüklü paranız varsa ve imkan varsa baska şekilde değerlendirmenizi tavsiye ederim. Yine de ben tecrübelerime dayanarak bir kaç bilgi vereyim.
Kar marjına gelecek olursak çoğu kişinin yanlış olarak satış fiyatı üzerinden hesap yaptığına şahit oldum. Kar marjı alış fiyatı üzerinden yapılır. Bizim markette ortalama 25% olarak ayarlıyoruz. Tabi bu bazı ürünlerde(temel ihtiyaçlar - yağ, şeker, un vs.) 10% civari olurken, bazı ürünlerde(oyuncak, manav vs.) 70% - 150% civarı olabiliyor.
Dondurma işi dediğin gibi fazladan ücret veriyorlar. Hatta iki tane dondurma firmasını yan yana getirirsen, yani X firmasına Y firmasının ürünlerinde yüzde bilmem kaç kar marji var sizde şu kadar diye, fatura başına iskonto bile yaptırabilirsin. Tabi güzel satış yapabilmen lazım. Bu da zamanla olacak bir şey.
Dışarıdan bakıldığında özenle çalışıldığı belli olması lazım. Görsellik satışlarınızı 30% kadar arttırabilir.
Son olarak veresiye işine girmenizi hiç tavsiye etmiyorum. Bu yüzden dükkanına kilit vuran tanıdıklarım oldu.