Merhabalar hocam, ilk olarak yorumdaki arkadaşlar bilgilerin çoğunu vermiş. Ben ufak detayları vereyim. E-ticaret sitesi açmak için hangi altyapıyı kullanırsanız kullanın kendi internet siteniz üzerinden satış yapacaksanız ETBIS'e kayıt olmak zorundasınız. Eğer ETBIS'e kayıt olmadan satış işlerine başlarsanız ceza yeme olasılığınız çok yüksek. ETBIS'e kayıt olmak için de ticaret odası kaydı gerekiyor. Bu bilgiyi lütfen göz ardı etmeyin. Siteyi açtım oldu bitti değil. Ticaret odası kaydı da her bölgede farklılık gösteriyor. Biz Sakaryadayız. Ticaret odası kaydı 1100 küsür lira. Ve yıllık harç da 550 lira.
Adres göstermek zorundasınız hocam. Ben ailemle yaşıyorum ve ev babamın. Kendi evinizi adres olarak gösterebilirsiniz. Yoklama memuru da hiç sıkıntı çıkarmıyor. Bu konuda sorularım ve şüphelerim vardı. E-ticaret yapıyorum ben ev adresi sorun olur mu demiştim. Muhasebecim bana bir müşterim var şahıs şirketiydi ve vinç satıyordu evden demişti. Ondan sonra rahatladım. Ev adresimi göstediğimde yoklama memuru geldi ve gayet normal bir şekilde ne yapacaksın vb gibi sordu 1 dakikalık konuşma sonrasında yoklama fişini imzalattı ve gitti. Yani ev de bir sorun olmuyor.
Bağkurlu olmak zorundasınız. Ben üniversite öğrencisiyim. Ve sigortam babam üzerineydi. Şirket benim üzerime olduğu için babamın sigortasından ayrıldım ve bana ayrı bir bağkur bağlandı. Artık SSK'lı değil Bağkurluyum. Her ay belli bir miktar ödüyorum.
Bu arada yine internette bilgi çöplüğü olan bir konudan daha bahsediyim. 29 yaş altı yasası var. 29 yaşın altındaysanız ve ilk defa şahıs şirketi kuruyorsanız 3 yıl boyunca kazancınızın 75bin lirasının vergisini ödemiyorsunuz. Örnek veriyorum 120 bin lira kazanç beyan ettiniz. 120-75 = 45bin lira üzerinden gelir verginiz hesaplanır. Her yıl 75bin liradan muafsınız ve önünüzdeki senelere devir etmez. 28 yaşındaysanız bile 29 yaşından önce başvurduğunuz için 3 yıl boyunca bu yasadan faydalanabilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur. Herkesin işine yaraması dileğiyle. Teşekkürler