CasperPC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çevrenizdekilere bakmayın. Kendileri bir YouTuber mi? Size bu yönde tutmaz, başarılı olamazsınız tavsiyesi veriyor. Ekipman önemli ama bu hazırladığınız videolarda gayet güzel olarak hazırlanmış videolar (sahneler biraz hızlı geçiyor 3. videoda) ki birinci video 3K+ izlenme almış, devam ettirilise gayet iyi işler çıkarılabilir. Şu şekilde de olabilir. Günlük yükleyeceğiniz video sayısı 1 oldu diyelim (bunu başarabilirsiniz, sonuçta dışarıda bir işiniz olmadığını varsayalım) ek olarak yanına farklı bir iş daha yapma şansınız olur çift kazanç sağlamış olursunuz. İlk etapta kazançlar düşük olur ama gelecekte daha da yükselir. Türkiye'de hangimiz binlerce liraları tek bir iş ile kazanabiliyoruz ki?

Gemide çalışmak ile ilgili açıkça bir bilgim yok. 2 arkadaşım var tanıdığım gemiadamı bir tanesi uzun yolculuklara çıkıyor 3-5-8 aylık periyotlar, yıllık periyotlarda gidip geliyor çok iyi kazanç sahibi. Bekar olduğu için ve kıyı limanlarında kendisinin anlattığı kadarı ile çok az bir süre sosyal olabiliyor insanlar ile. Gemide çalışmanın zorluğunu da göz önünde bulundurmalısınız, sonuçta anneniz şimdi bile sizin kurye olarak çalışmanızı istemiyor korkuyor, bakalım sizi gemide çalışmanıza izin verecek mi? Sürekli bir merak, bir endişe. Bazı sağlık şartları da var. Bu konuda daha iyi bilgisi olan arkadaşlarımız mutlaka yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.
Hocam kurye olmamı çevremizde çok fazla ağır yaralanma olduğundan istemiyor. Onun dışında izin değil de üzülmesini istemiyorum. Gemi olayını söyledim hatta önceden de buna kalkışmıştım fakat bir türlü düzgün, bu işten anlayan birini bulamadım. İnsanlar ************** peşinde. Gemiye göndereceğim diye yüzlerce, binlerce lirasını sömürüyorlar milletin. Ben bekarım ve sosyal hayatım zaten bulunmuyor sabah işe gidiyordum gece gelip uyuyorum sabah tekrar gidiyorum. Gemi adamı ehliyetini almak istiyorum eğer bu konuda yardımcı olabilecek hocalarımız var ise.

Zaman ayırıp böylesine güzel, uzun ve detaylı bir cevap attığınız için size çok teşekkür ediyorum hocam

MiqeZeLLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şube: Kocaeli gözüküyor.

Gebze / Darıca / Çayırova civarında isen bana telefon numaranı gönder. İş konusunda yardımcı olacağım.
Merhaba değerli hocam, iyi niyetiniz için çok çok teşekkür ederim fakat izmitde yaşıyorum maalesef bahsettiğiniz civarda değilim