Aynı şey başıma gelmişti 3 sene önce. Hacklenen bilgisayara önce bir e-posta gelmişti. E postanın arayüzü ptt kargodan birebir alınmaydı. Ptt kargo adresinize gelmiş ancak tarafınıza ulaşamamıştır, lütfen ekteki bilgileri tekrar doldurarak gönderinin yeniden adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz diye bir içerik atılmıştı. Çalışan arkadaşta biran boşluğa gelerek eki açtığında bilgisayarda ki tüm office dosyaları şifrelenmişti ve sonrasında aynı yazılan nota benzer bir not masa üstünde duruyordu.
Sonra çok araştırdım 2 gün falan uğraştım galiba ama öyle sistem geri yükleme vs hiçbir işe yaramıyordu. Bir siteden anlatım vardı adım adım uygulamıştım tesadüfen tüm verileri tekrar kurtarabilmiştim. Ama nasıl oldu hatırımda hiçbirşey yok.
Son zamanlarda da popüler galiba sürekli farklı firmalardan mesala "7 adet siparişimiz ektedir" gibi başlıklı e-posta geliyor. Muhtemelen e posta gönderilen domaine ait firmalarında bundan haberi yok. Adamlar bir şekilde sızıp e posta adresi açıp kurumsal maillerden gönderiyorlar. Sakın o tarz mailleri açmayın. Hatta bugün bile e-teblig başlıklı mail içeriği tamamen gelir idaresi formatına uygun görsellerle, yapılandırmanız için ekteki dosyayı tarafımıza gönderin diye mail geldi. Bilmeyen çok insan açıp tuzağa yakalanıyor. Kesinlikle itibar etmesin kimse bu tarz e postalara.