SaidYildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Git nedir? Ne zaman git kullanilmali? Kimler git kullanmali?
Bir versiyonlama sistemidir. Git her zaman kullanabilirsiniz. Ornegin bir alandaki koda artik ihtiyac duymuyorsunuz yerine alternatif bi kod yazdiniz. Aaa o da ne icinize sinmedi ve geri almak istiyorsunuz. iste tam olarak git versiyonlama burada devreye girer. tabi daha buyuk olaylar ve daha buyuk ekip isin icine girerse git daha da anlam kazaniyor.
Nodejs Nedir?
Hebele hubele yapip uzatmayacagim. Javascriptin serverside calisan versiyonudur diyip yuzeysel birakacagim.
Yarn nedir?
Paket yoneticidir. Kapiciya benzetebilirisiniz. Ekmek al. Copleri dok gibi.
Gulp Nedir?
javascriptin gorev calistiricisidir. javascript icin gorevler atarsaniz ve durumlara gore bunlari isteginize gore calistirir diyeyim.
Gulp pluginleri Nedir?
Gulp ile birlikte calismasi icin yazilmis eklentidir.

Uzerinde devam edecegim. Genis bir sey yazmayi bildiklerimi aktarmayi dusunuyorum bilgi almak isteyen guncelledikce etiketlememi isteyenler not dusebilirler.
Teşekkürler devamını bekleriz

EyraWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapılacak projenin ihtiyaçları analiz edilir.
Bu analizler sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçların cevapları verilmeye çalışır.
Bu cevaplar ile trend çizgiler uygularak prototip çalışması yapılır. (PSD çizim diyebiliriz.)
Prototip çalışması ardından proje, müşterinin onayına sunulur.

Eğer onay verilmezse eksikler göden geçirilip işlemler tekrar yapılır.
Eğer onay alınırsa HTML - CSS kısmına geçiş yapılır.

HTML - CSS kısmında benim ağaç yapım şu şekilde:

../proje/css/*.css
../proje/js/*.js
../proje/img/*.*
../proje/video/*.*
../proje/plugins/*/*.*

Hazırladığınız tasarımda kullanacağınız bütün kütüphaneleri (css - js fark etmeksizin) plugins altında topluyorum. Eğer tasarıma özgü kod yazmam gerekirse css, js gibi klasörler altında uygun dosyaları oluşturup yazıyorum. Kesinlikle ama kesinlikle pluginss altındaki kütüphaneleri değiştirmeyin. Yoksa projenizi güncellemek isterseniz çökecektir. Tabi herkesin yoğurt yemesi farklıdır. Kendinize özgü dosya ağacı oluşturabilirsiniz.

HTML - CSS dökümü ardından test aşaması var. Hem tüm ekranlarda hem de tüm tarayıcılarda test etmeye çalışın. Test sonucuna göre eksiklikler varsa tamamlamak gerek.

Test sonucunda proje müşteriye sunulur. Onay aldıktan sonra ürün hazır hale gelmiş, yazılımcıların üzerinde çalışacağı uygun ortam oluşmuş demektir.
Gayet doyurucu bir yorum hocam, çok teşekkürler. Peki size bir soru sormak istiyorum, taslak çizim kısmı ne kadar sürüyor. Örneğin ortalama bir web sitesi için çizim yaparken ne kadar zaman harcıyorsunuz?