Cevap yazmayınca kendimi eksik hissedeceğim. Başka bir arkadaşın da dediği gibi bu konuya itibar etmeden önce lütfen bir kez daha düşünün.
Haklı olduğu nokta şurası; kendinizi framework ile uygulama geliştiricisi yapmayın, frameworklerin mantığını da öğrenin, kendinizi yazılım mühendisi yapın. Framework ile sınırlı kalmayın. Ancak framework kullanmayın demek, hatta bunu araya sıkıştırmayıp başlıkta bile kullanmak çok ilginç geldi.
Frameworkleri amacına uygun kullanırsanız diğer yazılımcılardan birkaç ışık yılı ileride olursunuz.
Neymiş efendim, sunucuya gereksiz sınıflar yükleniyormuş.
Yüklemeyin efendim, Laravel, symfony gibi popüler frameworklerin service containerları var ve siz istediğiniz sınıfların çalışmasını sağlayabilirsiniz.
ZN Framework (Türk geliştiricilerin geliştirdiği muhteşem framework) gibi HMVC frameworklerle istiyorsanız kendi mimarinizi (dosya düzenine kadar) oluşturabilirsiniz.
Composer bağımlılıklarına gelmişken, yani ben şimdi projemde redis kullanıyorum, oturup predis mi yazacağım;
Guzzle varken curl fonksiyonları yazarak mı http request atacağım, yoksa guzzle gibi birşey mi yazacağım,
Intervention Image paketi varken kendime image manipulation sınıfı mı yazacağım,
yazmakla bitmez arkadaş,
https://github.com/ziadoz/awesome-php şu adresteki paketlerin neredeyse 5 te birini kullanıyorum.
Bunları siz yazdınız mı? Yazdığınız kodları onlarca kişi inceleyip pull request atıyor mu? Hataları görüp sizi uyaran oluyor mu?
Üstelik projenize dahil ettiğiniz yeni birine kendi sınıfınızı öğretmek mi daha avantajlıdır yoksa Laravel bilen birini bulmak mı daha avantajlıdır? Hangisi kolay. Tamam TR'de buldunuz kendi mimarinizi öğrettiniz, siz çok ulustan insanların bir arada olduğu bir projede hiç çalışmamışsınız belli ki, başka ülkeden bir vatandaşa kendi sınıfınızı mı anlatacaksınız, ya uzaktan çalışıyorsanız, of of..
Siz sınıflarınızı psr standartlarına göre mi autoload yapıyorsunuz? Kodlarınızı bu standartlara göre yazıyor musunuz?
Daha test konusuna girmedim, template enginelere girmedim, eventlere girmedim, middlewarelere girmedim. Yani şu devirde framework kullanmayın demek gerçekten çılgınca bir fikir.
Siz ne geliştireceğinizi ve neler kullanacağınızı ve nasıl kullanacağınızı biliyorsanız framework size zaman ve para kazandırır. Api mi yazıyorsunuz, slim kullanın, bir kaç sayfa bir iş için kullanmaya gerek yok ama onlar zaten proje değil, şimdi gidin php ye yeni başlamış birine, eminim ki size 15 sayfalı crud yapabilen panelli bir iş çıkartır. Bence bu bile mikro framework gerektirir.
Akıllı telefon kullanmayın, kendinize kamera alın, walkman alın, nokia 3310 alın, not defteri taşıyın, verilerinizi cd lere yükleyip taşıyın çünkü bunların hepsinin toplamı akıllı telefon ediyor demişsiniz resmen.
Diyeceksiniz ki akıllı telefonun şarjı 1 gün gidiyor, 3310 şarjı 1 hafta gidiyor. Elektrik maliyeti fazla. (Sunucu maliyetine hitaben) Göz ardı edilemez mi?

Ben olsam akıllı telefon seçerim.
Neyse fikirlerinize saygı duyuyorum ama hiç kimseye önermiyorum.