Merhaba,
Orada birine işlem yaptırtmak istemiyorum hocam sadece bu konu ile ilgili bilgisi olan kişiler ile bilgi alışverişi yapmak istiyorum. Açacağım iş yeri dediğiniz tarzda yerler olmayacaktır zaten bu tarz yerler için kabul alabileceğimide düşünmüyorum. Daha önce 2 kere gittim yaşamak istediğim bölgeye gerek hayat standartlarını öğrenmek gerek oradaki yaşam tarzına biraz alışmak için. Zaten ne yalan söyliyim normalde oraya gittiğimde yabancılık çekmem gerekiyordu ama ben buraya dönünce yabancılık çektim diyebilirim. Orada herşeyden öte insanların birbirine saygısı var bunu yolda yürürken bile fark edebiliyorsunuz. Allah nasip ederse çok yakın zamanda ailemi kuracağım ve düzenimizi kurmadan bu işlemleri halledebilirsem orada bir hayata başlamak ilk hedefim. Eğer burada düzen kurarsak sonradan tekrar onu bozmak gerekecek buda maddi manevi zarardır diye düşünüyorum.
Üsttede yazdığım gibi orada çok akrabam var öz abimde dahil fakat bu tarz konularda onlarla konuşmak burada forum arkadaşlarım ile konuşmaktan daha zor geliyor, en ufak bir aksilikte "bak bu işler zor dedik biz sana" muhabbeti oluyor. Güzel olan herşey zordur mantığı almanyada yok, çünkü benim gördüğüm orada her şey çok kolay.
Alman devleti seni "yük" olarak görmezse, tabiki git yaşa gör sonra karar senin. Yani farkı tam anlamak icin biraz uzun kalmak gerekiyor. Sonra demiymesin türkiyede bu serbesti bu rahatı , kimse karışmıyordu hayat vardı eğlence vardı..burası (almanya) cok monoton , ırkcı, önyargılı

bunlar genelde benim arkadaşlardan duyduklarım. Her iki tarafında artısı eksisi var (orada doğmuş ve büymüş birisi olarak yazıyorum). Ama her insana göre değişiyor. Benim icin ülke fark etmiyor. Kendi cevremi kendim yaratma lüksüme sahib olabilmem lazımki ben rahat ve huzurlu yaşabileyim gerisi 2nci sırada gelir.