Konunun buraya kadar olan bölümünde, üstatlardan hiçbiri "esnek" reklam önermemiş, esnek reklamın adı bile geçmemiş. Bunun mutlaka bir nedeni vardır ve açıklayacaklardır diye düşünüyorum.
336x280 bildiğim kadarıyla sayfa üzerinde yasak, yasağın kalktığı reklam boyutu 300x250 diye biliyorum. Bu durum hakkında kesin bilgisi olan varsa yazıma cevap verirse çok sevinirim.
Reklam boyutlarına göre tbm durumu açıkcaıs biraz mantıksız geldi sonuçta reklam veren belirli bir yazı veya resim veriyor buda ölçülere göre otomatik konumlandırılıyor diye düşünüyorum bu konu hakkındada görüşlerinizi bekliyorum.
Duyduklarım ve denediklerim neticesinde en verimli reklamları bulmaya çalıştım.
Sitelerin mobil görünümlerinde 336x280 ile esnek reklamın boyutu nerdeyse aynı oluyor. Sitenin en üstünde uzun süre boyunca 336x280 ve esnek reklamı ayrı ayrı deneme imkanım oldu, Ama 336x280 reklamın TBM'leri ve getirisi her zaman daha iyi oldu benim için. Görsel açıdan kullanıcı beğenmeyebilir belki ama 336x280 reklam benim için vazgeçilmez. (sayfanın en üstünde 336x280'e ait yasağın kalktığını google çalışanından duymuştum, ayrıca google yardım kısmında da görmüştüm bu yasağın kalktığını ama tam neresi idi hatırlamıyorum ), ki ben ve müşterilerim günde binlerce hit alan sitelerde bu yöntemi kullanıyoruz. hiç politika ihlali almadık.
Ama siz yine de her reklamı deneyin bence. siteden siteye, ilgili hedef kitlelerin reklam verenlerine göre reklam boyutlarının tbm leri de değilebilir belki.