Doğrudur hocam ama işte; benim tepkim bu kadar okul var, alanında başarılı mezunlar veriyor mu? Bu mezunların girebileceği iş yerleri var mı? Maaşlar tatmin eder mi? Bence hepsi olumsuz. O halde okumuyan adamın farkı ne?
Şöyle düşünüyorum. Lise ve sonrası size sadece birşeyler öğrenmek için ortam ve imkan verir. Tabi bu okul ne kadar kaliteli ise o ortam da o kadar kaliteli oluyor.
Şimdi dağa taşa ünversite açıldı. eski düz liselerin tabelası bir gecede değişti hepsi anadolu lisesi oldu.
ama kalite sıfır. hani diyorlar ya "okumak eskidenmiş" diye. evet eskidenmiş. çünkü eskiden gerçekten daha az ama çok çok daha kaliteli okullar varmış.
Adam 4 yıl üniversite okuyor. 1 kere bile prof unvanlı birinden ders almamı. en kıdemlisi doç. o da bir ya da 2 kere gelmiş.
Şimdi bu adamla üniversiteden mezun olduğu zamanki bilgi ile inşaat alanında yeni yeni teknikler bulan STFA'nın kurucuları bir mi?
Artvinde okuyan bir arkadaşın yanına gitmiştim. adam 4 yıllık lisans okuyor ama okul binası ciddi ciddi eski 2 sınıflı köy okulu binası idi.
Daha ne diyelim.