pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5000 TL'yi bana faizle verirseniz size 5000 TL'yi yıl sonra faizi ve enflasyon oranı kadar kayıbı ile birlikte öderim.

5000 TL'yi bana al iş kur batarsak beraber batalım tutarsak işinde %50 ortak yap derseniz 5000 TL ile kazanabileceğim farzı misal aylık 3 bin TL gelirden ömür boyu 1500 TL kazanacaksınız.

İkisi farklı şeyler. Faizde ekstra giderim yıllık %30 kayıptan 3 yılda %100 olsa bile ömür boyu 1500 TL ödemekten çok daha mantıklı değil mi? 3 yıl sonra 5000 TL'yi 10 bin TL olarak ödeyip uzun süre aylık 3000 TL kazanmak mı? 10 bin TL ödemeyip yılda 15 bin TL ortağına pay ödemek mi?

Ortak olduğunda da al şu 5 bin liramı al batarsa bir şey olmaz canın sağolsun tutarsa kazandığının yarısı ömür boyu benim diyorsun. Risk alıyorsun. Aldığın riske oranla yüksek kar marjı hedefliyorsun.

Ortaklıkta batarsan sıfır olursun. Faizde batarsan eksi olursun.

Daha fazla yazmayacağım. Daldan dala atlıyorsunuz.

Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu dışı ama faiz paradan para kazanma olarak tanımlanırsa ev alıp kiraya vermek de faize girer bana göre.
Fabrika kurup birşeyler üretip satmak da faiz olur bu mantıkla

endeline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş Bankasında vadesiz altın hesabım var.

Faiz, komisyon falan bir şey yok.

Yalnız gördüğüm kadarıyla mesai saatleri dışında altınımızı satmak istersek fiyat düşük oluyor. Bunu çözemedim. Alış satış fiyatı arasında gram altında 8 lira fark oluyor. Mesai saati dışı böyle ben anlayamadım. Anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Bankalar altın döviz gibi ürünlerde mesai saatleri dışında uluslararası piyasalardan kaynaklanacak risklerini önlemek için alım-satım makasını açarlar...

Ben şurda fizikle, tıpla ilgili iki satır yazı yazsam "sen ne anlarsın fizikten, bırak bunu fizik bilim adamları tartışsın" diyecek kişiler çıkıp dini konularda ahkam kesiyor ya ifrit oluyorum.
Ha fesli deliden tarih dinlemişsin ha bunlardan din. farkı yok....