MVC'ye laf etmedim, dikkatli okursanız eğer. MVC Mimaridir, bunu bilmeden de burada post atmayın lütfen.
Konu başlığında belirttiğim gibi Framework demekteyim, .net mvc'yle uğraşıyorsanız php konularına boşa yere atılmayın da lütfen.
Petabaytların geçiş yaptığı projelerde bulunmaktayım, testler sonucunda böyle bir konuyu açma gereği duydum.
FW'ler sunucu kaynağını %1000 oranında daha fazla kullanıyor, sistemi FW'siz salt PHP ile MVC Mimarisinde tekrar kodlayınca bunu kesinleştirmiş bulundum.
Buz dağının görünmeyen yüzü var görünen yüzü var, biz de biliyoruz herhalde FW'lerle ne kadar kolayca projecikler çıkartıldığını ama sunucu kaynağını aşırı şekilde tüketiyor. 3 kişinin girdiği sitede zaten bunu anlayamazsınız.
Evet haklısınız. MVC bir mimaridir. Nerdeyse tüm web programlama dillerine uyarlanabilir bir mimaridir. .net tarafında MVC mimarisi bir framework olarak çalışır. Adı da MVC Framework'tur. (
burdan)
Petabaytların geçiş yaptığı projeyi framework ile kaç günde kodladınız ? frameworksuz kaç günde? FW optimizasyonu yaptınız mı? kullanmadığınız kütüphaleleri geri çektiniz mi? Esnetilebilirlik mi ağır basıyor yoksa donanım limitleri mi? Aklımda deli sorular.
Neyse efendim siz kullanmayın fw'leri kendi FW'nizi yazın, ben kullanayım. Kullanan kullansın. Karşı görüş duymaya hiç alışkın değilsiniz sanırım. Allah kolaylık versin.