Bin1SuraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz olsanız akademik kariyer mi yoksa iş hayatını mı tercih edersiniz?

Akademik kariyer üzerine bazı atılımlarım oldu. Geliştirmeye çalıştığım hali hazırda projelerim var. Hatta projelerim arasında ortaya attığım bir sav, çok dikkat çekti ve bunun üzerine bazı kıymetli prof. hocalarımında katkısıyla akademik camiya seminerlerde bulundum. Çok dikkat çekmesiyle birlikte şuan Türkiye'de kabul görmeyecek fikir ve projelerdir. Ancak Türkiye'de bazı köklü değişiklikler yapılması durumunda gerçekleştirilecek şeylerdir.

Bugün bir telefon geldi. Çok büyük ve saygın bir A.Ş tarafından sağlam bir pozisyonda iş teklifi aldım. Bu iş teklifini kabul edersem iş hayatına yoğun bir tempoyla girmek durumundayım. Uzun bir sürede akademik çalışmalardan uzak kalmam gerekecek.

Bir taraftan hayat mücadelesinde rahat etmek için parayı da düşünmek gerekiyor. Akademik kariyer yaparsam büyük zorluklarla karşılaşacağım. Hele Türkiye'de akademik camianın bazı insanların tekelinde olduğunu düşünürsek baya büyük zorlukluklarla karşılaşacağım. Öte taraftan iş teklifinde maddi olarak çok rahat edeceğim. Çünkü ben maaş konusunu açmadan karşı taraftan çok güzel bir teklif geldi.

Kararsız kaldım. Bütün zorluklara katlanıp akademik kariyer yapmaya mı çalışsam, yoksa iş hayatına atılarak belirli standartların üstüne çıkacak rahat bir hayat mı yaşasam?
iş hayatı da göründüğü kadar kolay değildir! size teklif edilen pozisyonu kabul ettiniz diyelim? Maalesef ki birilerinin sürekli ağzının ucunda olacaksınız. Nereye kadar katlanacaksınız yada katlanabilirsiniz? Ama sabreder akademik kariyeri devam ettirirseniz ileride ne yaş derdiniz olur ne işsiz kalma derdiniz olur. Unutmayın sadece bugün yok.Nice A.Ş. ler gördük kurumsal gibi görünüp kurumsallığı 5 para etmez. Bugünü kurtarmak yerine geleceğinizi kurtarın bence