Açıkcası beyaz şapka isen yapabileceğin bir şey yok . Hazır olan güvenlik uygulamalarını kullanacaksın. Bunların ayarlamasını öğreniceksin. Güvenlik açıkları çıktımı diye takip edeceksin.
Bu işin çok şeyleri var web üzerine mi ağ mı virüs ler vs üzerine mi yoğunlaşıcaksın . "hacker" seviyesinde öğrenebilmen için programlama dillerini biliyor değil su gibi biliyor olman lazım. Bu da yetmeyip açıkları görmen ve açıkları keşfetmen gerekiyor.Ve yüksek bir ıq demek bu.
Hack inde en önemli zaafiyeti insan faktörü , adam yazmış bununla ilgili kitap aldatma sanatı diye. Sen bir kağıda şifreni yazdın attın çöpe ,çöpte birisi buluyor ve seni hackliyor
Hack işlerinde çok tesadüfte vardır. R10.net de adam gider dizinde r10.net/resimler.zip diye bir dosya oluşturur içine sql vs bilgileri karışır tesadüfen bir indirir hacklenirsin.
resim:
Biraz sql injection öğrenmeyi unutma.
Not:resimler örnektir alakam yoktur.
Burayada mutlaka katıl:
http://www.netsectr.org/p/uyelik.html
Her seyi anladım teşekkür ederim
Herşey zamanla oluşur yapamam diye bir şey yok zamanla elbet öğrenirim
Hata yine yapabilirim ama hiç değilse bilgim olur gelişmek iyidir
Merhaba hocam udemy çok güzel bir site üyeligim var sürekli yeni kurslar alıp izleyip kendimi geliştirmeye çalışıyorum dedigin kurslar sürekli popüler kurslarda çıkıyor almadım ama çogunu inceledim ve bildiğim şeyler di o kurslarda nasıl korunacağından çok nasıl yapılacağını gösterir çünkü amac korunmak değil kırmak ve kursun satması tamamen duygusal $$$$$
Mesala metasploit saldırılarının nasıl yapılacağını gösterir orda (metasploit saldırıları genelde karsı tarafa bir dosya yedirirsin dosyayı istersen .jpg .pdf. vs. gibi uzantılarla değiştirebilir veya birleştirebilirsin) bundan antivirüs haricinde bişeyden kurtulamazsın veya en basitinden
--------------------------------------------
wifi atack
3 çeşit şifreleme vardır WEP, WPA, WPA2
Wifi kırmak istiyorsan wep te ağdaki dosyaları toplarsın sonra crackler sifreye ulaşırsın ---
WPA da WPS pin ararsın XXXXXXXX (8 haneli deniye deniye bulur illaki)
WPA2 de Handsnake yakalrsın (Anlıcagın şifrenin şifrelenmiş hali ) sonra onunla eslesen bir .txt dosyan varsa açar
-------------------------------------------------------------------,
PC sızma ve sql injektion açıkları bunlar eskide kaldı güncel sürümlerde sızamassın onlar zaten sanal sunucuya eski bir windows kurup gösteriyorlar -------
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sızılır ama sen sızamassın neden çünkü bilgin yok bu testleri KALİ LİNUX la yapacağın için güncel sürümlerde işe yaramaz
-----------------------------------------------
Sonuç olarak kurs uygulamada 35,99 Web sitesine girdiginde 24,99 Bişey Değil Kursu al En azından nasıl yapıldığına dair fikrin olur ama korunma maksadında bişey bekleme yavas yavas izlersin film veya youtube ta gezinecegine ben öyle yapıyorum
Faydalı olabildiysem R10+
Teşekkürler etkili olması isterim hic değilse işe yarasın
Bu işi yıllardır yapanla aynı olamam ama birşeyler yapıyor olmak fena olmaz
Açıkcası beyaz şapka isen yapabileceğin bir şey yok . Hazır olan güvenlik uygulamalarını kullanacaksın. Bunların ayarlamasını öğreniceksin. Güvenlik açıkları çıktımı diye takip edeceksin.
Bu işin çok şeyleri var web üzerine mi ağ mı virüs ler vs üzerine mi yoğunlaşıcaksın . "hacker" seviyesinde öğrenebilmen için programlama dillerini biliyor değil su gibi biliyor olman lazım. Bu da yetmeyip açıkları görmen ve açıkları keşfetmen gerekiyor.Ve yüksek bir ıq demek bu.
Hack inde en önemli zaafiyeti insan faktörü , adam yazmış bununla ilgili kitap aldatma sanatı diye. Sen bir kağıda şifreni yazdın attın çöpe ,çöpte birisi buluyor ve seni hackliyor
Hack işlerinde çok tesadüfte vardır. R10.net de adam gider dizinde r10.net/resimler.zip diye bir dosya oluşturur içine sql vs bilgileri karışır tesadüfen bir indirir hacklenirsin.
resim:
Biraz sql injection öğrenmeyi unutma.
Not:resimler örnektir alakam yoktur.
Burayada mutlaka katıl:
http://www.netsectr.org/p/uyelik.html
Mail gönderdim liste Üyeliği için teşekkür ederim tekrardan