Gencoglan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok teşekkür ederim güzel önerileriniz için. Sizin gibi bilgili insanların yönlendirmesi ve akıl vermesi gerçekten çok güzel.Dediklerinizi dikkate alacağım. İnşallah grafikleri iyi oynanışı insanları sıkmayan bir oyun ortaya çıkarabiliriz. Metin 2 den de bu sayede vazgeçmiş olduk
İltifatınız için teşekkür ederim keşke belirttiğiniz gibi biri olabilseydim.

MMROG'ların en büyük yanlışı finansman - kazanç sistemlerinde bana göre. MMROG'ların sunucu masrafları oyun popüleritisi arttıkça artıyor. Diğer Fps oyunlar gibi bir kerede oyunu yapıp satıp kâr marjını maliyetini karşılayalım keyfimize bakalım diyemiyorlar. Haliyle oyun içi ekstra ürünleri satıp oyunu ücretsiz yayınlayarak gelir elde etmeye çalışıyorlar.

MMROG'ların sağlıklı ve kaliteli bir şekilde varlığını devam ettirebilmesi için oyunu ücretsiz oynatmak yerine sadece oyunu oynayabilmek için aylık üyelik ücreti ödeme modeli geliştirmesi daha verimli olabilir. Bu sayede hem oyunu oynayan kişi sayısı az olacak haliyle sunucu masrafları düşecek hem oyunu oynayan insanlar oyuna para verdiklerinden oyun kurallarına bir miktar dikkat edecekler. Hem bu insanlar oyuna düzenli olarak dergi aboneliği gibi bir bütçe ayırma gibi maddi ve manevi belirli bir seviyede olduğundan size ve kendilerine daha olumlu katkı yapabilirler. ( Tabi ki bunun istisnalarını da görebiliriz )

Ekleme: İki de bir MMROG diyorum bu yanlış biliyorum yıllardır şunu doğru yazamadım Google'a sormadan.

Grafik konusuna başlangıçta takılmamanızı öneriririm. Mevcut oyun piyasasında kullanıcı sayısı ve gelir bakımından iyi bir başarı için kaliteli, gerçekçi grafikler gerçekten çok önemli fakat yeni başlayan bir projede ve oyun olarak adlandırılan kavramda maksat eğlence, keyif ve haz büyük oranda görselliğe bağlı değil esasında. Senaryo, oyun içi hassasiyet, oyunun tarzı, havası farkında olmasakta aslında grafiklerden daha fazla etkiliyor. Pubg'nin başarı elde etmesini sağlayan şeyde bence bu.