bir de bunlar işin kurallar kısmı.
yatırım tavsiyesi derseniz bence dolar alın sonra da gidin bir katılım bankasında vadeli hesap açtırın

Kafanıza göre fetva vermeyin. Sizin bu yazınıza göre hareket edecek insanların da vebali size kalır.
Haram diyorlar ama ben inanmıyorum yada ben umursamıyorum yada eldeki imkanlar çerçevesinde paramı değerlendirmenin başka yolunu bulamadığım için faize para yatırıyorum falan deyin. herkes rahat etsin.
Doğru diyorsunuz İslam adına karar vermem doğru olmaz direk net olmalıyım İslamiyet ile ilişkilendirilen faiz yasağı düşüncesini doğru bulmuyorum diyeyim. İslamiyet'te bahsedilen faiz gerçekten düşündüğümüz anlamda faiz ise bu emiri ben doğru bulmuyorum. Faizin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Dünyanın gelişiminde, insanlığın gelişiminde en önemli etkenlerden biri faizdir bana göre. Diğer canlı türü faiz sistemini benimseselerdi veya kavrayabilselerdi belki bizim gibi belirli bir gelişim seviyesi elde etmiş olabilirlerdi.
Eş dosttan borç, harç istemek zorunda kalıp aran bozulacağına, yüzün kızaracağına git bankadan çek. İster tüketim için ister ekmek, iş kapısı kurmak için.
Faiz kolay para demek değildir. Faiz sadece paradan para kazanmakta değildir. Faiz aynı arabanı kiralatmak gibi bir şey. Boşta duran bir araban varsa kullanmıyorsan ama zor günler, belirli mevsimlerde ara kullanımlar için araç kiralamak istemiyorsan aracını belirli dönemlerde güvenilir insanlara kiraya vermekte ne yanlış var? Asıl o arabayı yerinde çürütmek israftır.
Bugün Uber bence Yaradanın en beğendiği şeylerden biri olabilir. İçi boş arabası ile tek başına seyahat ederken arabası olmayan insanların yürümek zorunda kalması veya ekstra toplu taşımaları doldurması yerine boş arabaları ortak şekilde kullanmaları bundan araç sahiplerinin gelir elde etmesi müşterilerin konforlu, refah bir yolculuk geçirebilmesi ( çünkü Uber biraz hobi vari bir iş olduğundan Uber sürücüleri daha rahat ve mutlu olabiliyorlar ) gibi şeyler düşününce zarar vermediği sürece her tasarruf, gelişim, ilerleme faydalıdır bana göre.
Bugün bankaların verdiği faiz hizmeti sayesinde devletler gelişiyor, ayakta kalıyor. Bu devletler vatandaşları için din farketmeksizin ibadethaneler yapıyor. Eğitim, sağlık, beslenme ihtiyaçları karşılanıyor. Finansçıları, bankaları öcü olarak görmemek lazım.