İnanç hassasiyeti olupta öyle olsa olur mu böyle olsa olur mu diyerek bankalarla çalışanlara hayret ediyorum.

Vadesizde tuttun parayı banka çatır çatır faizle millete veriyor, sen de için rahat faiz yemiyorum diyorsun : ). O parayı gecelikte satıyor bankalar devletten faiz alıyor, millete veriyor karına kar katıyor. Ama sen fazlalık almadın sorun yok.

Ya da katılım bankaları kar marjı veriyor ticarette kullanıyor faiz değil o fazlalıklar diyenler ise daha da abes geliyor bana. Evet evet faiz değil, o bankalar para işletmiyor, eline düşenlere, ihtiyacı olan malı taksitle pahalı satıp bir güzel adamı silkeliyor, sana da bundan kar veriyor, sende gönül rahatlığıyla yiyorsun kar payını. Afiyet olsun.

Faiz hassasiyetiniz varsa banka ile çalışmayın, para bulundurmayın. Banka ile çalışacaksanız da çok sıkıntıya sokmayın kendinizi.