raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zararlı ise neden 'Yasaklı ürünler' listesi arasına girmiyor, anlayamadım bir problemdir...
Neden girsin? Her insan kendi kendine yaptıkları konusunda ciddi miktarda özgür. Sigara içmenin kafanı sertçe duvara vurmaktan farkı yok. Ne olacak bir süre sonra devletler sert oda içi betonları yasaklı ürünler tanımına sokup evlerin duvarlarını arabaların içindeki yumuşak plastiklerle mi kaplatacaklar? ( Daha geçen nargile içtim. Uzun süredir içmiyordum dünyanın en boş saçma sapan bir şeyi için bir de para verdik bir de üstüne aman ateşi sönmesin, aman bozulmasın diye ikide bir zoraki dumanı içine çek. Alkol - tütün - nargile - uyuşturucu bunların keyfi - hobi amaçlı kullanımı - bağımlılığı akıl - mantık işi değil ) Alkol ve tütünün bağımlılığı psikolojik yani isteyen bırakabilir. Uyuşturuclarda bir de kimyasal bağımlılık var o ayrı tabi uyuşturucularda ilk psikolojik bağımlılık ile yer ediyorlar sanırsam.

Alkol de sigarada nargilede kullanmış biri olarak. Bunlardan her hangi birini tüketiyorsanız bunları tükettiğiniz süre boyunca kendine jilet atan insanlardan farkınızın olmadığını kabullenmeniz gerekir. Tek farkı kendine sadece jilet atanların yaraları derilerinin üstünde sürekli olarak kolayca görülebiliyor sigara ve alkolün yarası vücudun içinde kaldığından çok kötü hasarlar elde edilmeden görülmüyor.

emirhancam12 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3.sorunuza cevap olarak devletimiz sigaradan baya gelir elde ediyordur vergisi cok yuksek diye biliyorum nedrn kaldirsinlar dunyadaki butun ulkeler sigarayi kaldirma karari alsa en son kaldiracam ulke bizim ulke olur neden dersen uretim yok gelir tamamen vergiye bagli. 2. nedeni ise sigarayi kaldiramazlar o kadar firmaya dusmanlik edemezler sigarayi kaldirsan ilac firmalarini bile etkiliyor.
1 kişinin kanser masrafının devlete maliyeti yüzlerce kişiden ödenen vergiden çok daha fazla emin olun. ( Devlet - sağlık sigortası masrafı karşılasada karşılamasada )

Dünya çapında devletler tarafından yasaklanmamasının nedeni, insan sayısı dünyada o kadar fazla ki bir insanın değeri dünya çapında az. Gittikçe de azalmaya devam ediyor. Leblebi, kabak çekirdeği gibiyiz. Çerezlerde en çok olan şey hani en sevilmeyen, en ucuz olan şey var ya neden ucuz, değersiz onlar çok varlar çünkü. Bir tabakta kaju sayısı belliyken, antep fıstığı belliyken, fındık belliyken yenirken israf edilmezken bu üçü leblebi, kabak çekirdeği, izmirde çiğdem denilen tuzlu çekirdek değersiz işte bu yüzden.

Aliminyum nasıl değersizse Titanyuma göre bizde değersisiz genel olarak. Değerli olanlarımızı zaten koruyoruz. Önemli profesyonel sporcular, bilim adamları, bürokratlar - politikacılar veya askerler - polisler, veya akademik uzmanlar kendileri boşluğa düşüpte böyle şeylere başlamak istesede içebilirler mi sizce?