GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi bu durum değişkendir. Almanyaya gidip çalışmakla, kanada, abd gitmek para tutmak, harcamak farklı. Kendimden örnek vereyim sana.

ABD bir arkadaşım gitti bende onun yanına gitmiştim. New Jersey'de kalıyordu sevmemiş bana 1 ay geç gel Manhattan geçecem dedi. Bekledim gittim karşıladı beni, onun evine yerleştik. Metroyla gidiyoruz her yere haftalık kartlardan alıyorsuz 20 - 30 dolar veriyoruz sınırsız biniyoruz. Normalde tek biniş 2.5 dolar. 110km kadar mesafe gidiyodu o paraya düşün 1 hafta gezdim paraları yedim sonra çalışmak için AVM'de stan açan arkadaşları var, orada parfüm, saat vb ürünleri satıyoruz. Satışta şöyle saati 8 - 10 dolar arası anlaşıyosun yerne göre değişiyor tabi ben ingilizcem zayıf diye 7 dolardan anlaştık 1 ay alıştım sonra saati 10 dolar verdi 8 saat çalışıyosun fazla çalıştırmıyolar + sattığım ürünlerde günlük ciromdan kar hesaplayıp %lik pay alıyodum. 500 dolarlık ürün sattım diyelim 370 dolar kar varsa %10 37 doları veriyodu bana. 1000 doları geçersem şayet %20 veriyodu ve bu şekilde katlanıyo. En iyi katarlılara satıyolardı bizim kızlar ispanyolca bilenler en çok para kazanandı. Araplar geliyo kızlara bi bakıp iki göz kırpış hop 300 400 dolar parfüm Biz ağlıyoz abii al abi b0kunu yiyim kira günü geldi

hayat güzel ama pahalı new yorktasın çünkü. Partiler güzel bunun için uygulamalar var en yakın partiyi bulup gidiyoduk girişte beleş biletler Türklerde vardı hep giderken alkolü kendin alıyosun yanında, ot serbest. Alkollerde her markette bi firmanın kampanyası olur hergün 24lü 33cl biralar 12 - 14 dolardı. bazı uygulamalar var restoranlara ilk giriş yaparsan vereceğin kodla ilk içkini bedava içiyodun. Ben alkol kullanmıyorumda mekan mekan gezip kafa yapıyodu çocuklar Dilim pizza + kola 2 3 dolara bağlıyoduk. Aç kalmıyosun et ucuzdu 7 - 9 dolara kırmızı et alıyosun. Somon ucuz o yörede çok diye TRde çok çıkan bi balık değil abd gibi. Ev kirası 750 dolr veriyoduk. Elektrik vb kartlı sistem bakiye atıyosun içine. avm harici new york'a gidersen heryerde Türk restoranı görebilirsin alışana kadar oralarda çalışabilirsin. ama abd gidersen Türk gördünmü kaç yoksa öğrenemezsin hiçbişey.

Arabalar ucuz ve orada lüks. Önüne gelen araba alıyo hava atan göremezsin, trafik kuralları ve cezalar ağır öttürürler. olaya karışırsan yandın kodese düşme Türksün ağlatırlar. Bitane hukuk danışmanı bulacaksın kendine gittiğinde sıkışınca hep akıl danışacaksın. Ben avmden çıktım 4 ay sonra. Ülkeye dönüp 1 ay kalıp tekrar gidip 5 ay kaldım pizzacıya girdim saati 12 dolar çok iyi para veriyolar. Siparişleri GPS le götürüyodum zaten alışana kadar orada GPS asla yanılmıyor ülkemiz gibi değil. Ağır iş ama parası güzel. Hergün 2 dilim pizza yeme hakkım vardı. Sonra manhattandan kopup son 1 ay floridaya geçelim dedik değişklik olsun diye. San fransiscoda pahalıymış orayı istiyodum silikon vadisi falan var diye ama gitmedik. Araba kiraladık yola çıktık Jacksonville'e geçtik orada bi ev kiraladık 1 aylık oradada arkadaşım bi otele girdi bende hot dog sattım Ama şunu diyeyim hayatı bu şekilde yaşamak güzel. Ben şuanda ülkemi sevmiorum ekonomik şartlar olsun, güvenlik olsun. Gavur memleketide olsa insanları çok MEDENİ. ırkçılık yaparsan cezası büyük, yapan varmı var ama ben hiç denk gelmedim banada yapmadılar aksine çok iyi dostluklar edindim. Şuanda sıkıntıdayım ailevi valide rahatsız iyileştiği gibi abd tekrar dönecem bolluk olsun sadece uçak biletini alsam yeter gerisi bende ama deneyim yaşayın derim çok eğlenceli. özellikle yarım ingilizceyle havalimanında kaybolmak harika Türk yokmu *** diye bağırınca adamın sana kayıpmı oldun keranacı demesi paha biçilmez Hayat kısa tadını çıkar siyasetten uzak ortamlar cillop daha güzel şeyler varda anlatamam burda ramazandayız :P ben para biriktirmedim bu arada yaşamaya gittim. Biriktirecem dersen eyalete göre değişir sahil boylarına gideceksin yada silikon vadisi.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam siz biraz maceraci takılmışsiniz ben evliyim çalışmaktan başka ileri derece bir aktivitem olamaz