Söylediklerinize katılıyorum. Lâkin, elma ile armutu karıştırmamak lazım. JS, HTML, CSS ve PHP hepsi birbirinden farklı amaçlarla geliştirilmiş teknolojilerdir. Her birinin yalın halleriyle de güzel işler yapılabilmektedir. Framework denen kavram, büyüyen projelerin yönetilebilme (maintain) kısmını kolaylaştırması amacıyla oluşturulmuş bir şeydir. Kendi açımdan, proje bazında "ne istiyoruz, neyi amaçlıyoruz, neye hitap ediyoruz" sorularına karşılık olarak ne gerekliyse bunun yapılması daha uygundur. İlla framework olsun diye dayatmak veya illa yalın kod olsun diye dayatmanın bir anlamı yok. Bunları öğrenmenin dayatılmasının da bir anlamı yok. Dediğim gibi, ne istediğin, neyi hedeflediğin önemli.
Laravelin siz kernelini incelemelisiniz, Router yapısı olsun. Tema motorları bu tip sistemleri incelemelisiniz. Nasıl birbirleriyle bağlantı kuruyorlar.
Deneyimlemek lazım, on binlerce yazılımcının projesidir Laravel. Şu an en güncel web teknolojileri içerisinde barındırıyor.
Design Patterns olsun, MVC, OOP, Router, Template Engine, Composer daha saymakla bitmez.
Laravelin yapısını bilmek zorundasınız, çağın en güncel PHP teknolojileri onun içerisinde.
Laraveli görmeden, yapısını bilmiyorsanız kendinize PHP yazılımcıyım kesinlikle diyemezsiniz.
Ama gerçek bir projede kullanılmaz, belki günü kurtarmalık bir projede kullanılır o kadar.
Gönderdiğiniz yazıya biri yorum atmış, hak veriyorum buna;
"laravel ajans işi zaten günü kurtarmak için"
Ben yaklaşık 6 yıllık php yazılımcısıyım ve laraveli doğru düzgün de bilmem fakat aklınızın alamayacağı kadar çok projede ve cross yazılımlarda çalıştım, katkıda bulundum dediğiniz gibi birşey ve zorunluluk görmedim ? bence fazla abartmayın... frameworkleri olaya karıştırmamanızı öneririm birçok yazılım dilinde kütüphaneler kullanılır siz ne kadar kütüphane bilgisine sahip olursanız olun bunlar hazır kütüphaneler, asıl mesele sizin gerçekten php bilip bilmediğiniz ne kadar hakim olduğunuz ve mantığınızın ne kadar kuvvetli olduğudur.Düşüncelerinizi değiştirmenizi temenni eder iyi forumlar dilerim.
Edit: Yukarda alıntıladığım arkadaş olayı açıklamış, sizin amacınız önemli olan şeydir, her proje farklı gereksinimler farklı ihtiyaçlar ister.İnsanlara bunu bilmessen kendine yazılımcı diyemezsin gibi sözler söylememekte fayda var.