Domain dünyasının kurallarını biliyorum nic.tr nin yasaklarınıda biliyorum fakat .tr alan adlarında gen.tr ve web.tr belgesiz satılan birşey yani bir nevi serbest piyasa malı bunun satışını kısıtlayan mantığı anlamıyorum ben.
işte onu anlatmaya çalışıyorum hocam, nic.tr'nin politikası da bu. .tr ile biten domainlere ÜLKE KODU eklediği için satışını yasaklamış...Domain alırken bu kuralları peşin peşin kabul etmişsiniz.Yani bunu önceden KABUL EDEREK domainleri reglemişsiniz.İşinize ters düşüncede yerden yere vurmaya başlamışsınız ama tr kodlu domainleirn satışı yasakmış... Sanırsam r10'da da satışı yasak diye biliyorum...Üzüldüm. geçmiş olsun tekrardan..
MADDE 2. .tr Ülke kodlu alan adlarının satışı, kiralanması ve devri yasaktır. Alan adlarının satışı, kiralanması ve devrinin tespiti halinde ilgili alan adı sahibine ait alan adlarının tamamı iptal edilebilir. Alan adının devri, alan adı tahsisine esas teşkil eden belgelendirilmiş hakların devri halinde mümkündür.