magma017 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar da çok lazım oluyor. Bi'projeye girişiyorum illaki bir yerde arıza çıkıyor. Öğrenilmesi gereken çok değerli bir betik dili. İnşAllah bize de nasip olacak.
Editleme ile başlamanızı tavsiye ederim. Sıkıştığınız zaman da stackoverflow üzerinden arama yapın. Ben PHP'ye edit ile başlamıştım (o zamanlar stackoverflow dahi yok), şimdi senior full stack developer olarak iş yapıyorum. Bir yandan tasarım öğreniyorum (ki grafiksel zekam sıfır), diğer yandan mobil uygulama geliştirmeyi. Bizim sektörde öğrenecek şey bitmez, yeter ki merakınız ilginiz olsun, her şey sizin elinizde. Yeni bir şey öğrenmeye başlıyorsam mutlaka 3-4 gün uykusuz kalıp arıza veririm, öyle bir merakım var..

saintx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belli bir ölçeğe kadar framework kullanmak size bana göre beyhude gibi duruyor. Ölçek büyüdükçe projenin yönetilebilmesi zorlaşacağı için ortak bir tabanda yönetilmesi daha mantıklı. Bu durumda framework kullanmak gerekli. "One man show" bir şey üretiyorsanız framework ile yazmışsınız, yazmamışsınız buna bakmaya gerek yok. Ben trafiği yüksek sitelerimde asla framework kullanmam. (Anlık 100K+) PHP'yi daha efektif kullanacakken bunu framework ile sınırlamak istemem. Velhasıl, yapmak istediğiniz "şeye" göre karar vermelisiniz. Framework dayatmasına gerek yok.
Kesinlikle katılıyorum. PHP dışından örnek vereyim. Adam statik siteyi React ile yapmış. Neden diyoruz yeni trend bu herkes bunu kullanıyor diyor. Framework önemli ve kullanışlıdır, yerine göre işi çok kolaylaştırır, ama yerinde kullanılmazsa lüzumsuz yere zorlaştırır. Bunu bir türlü anlatamadık ne müşterilere, ne diğer geliştiricilere.