Döviz arttıkça benim iş yapma iştahım iyice köreliyor. Ödemeyi alana kadar bir dert, ödemeyi alıp gerekli yerlere kendi ödemelerimi geçene kadar paranın değer kaybedip toz olması ayrı bir dert. Benim cebime giren ₺ yaptığım ödemeler $,€.
Döviz arttıkça benim açığı kapatmam için ya harcamalarımı kısmam gerekiyor ya da daha fazla iş almam gerekiyor. 2 türlüde insan yıpranıyor.
Konudaki bahsi geçen beleşçilerden ne yaparsanız yapın kurtulamazsınız. Bu durum doğrudan ülke ekonomisiyle alakalı ve maalesef ki işin henüz başındayız. Kendinizi hazırlayın. Adamın cebinde adam akıllı parası yok olan parasının da değeri yok sürekli eriyor.
Şahsen döviz cinsinden gelir elde etmenin yollarını zorlamaya başlayacağım fakat bu hemen gerçekleşecek bir durum olmadığı için önce kendimi kızağa çekip hazırlanmam lazım. Bunu gerçekleştirene kadarda faturaların, kredilerin, kiranın, mutfak masraflarının ödenmesi lazım. Bir kaç yere sabit iş için başvurdum. Eğer olursa sabit geliri ihtiyaçlara basıp kalan vaktimin tümünü kendimi geliştirmeye harcayacağım.
Bu ülkenin insanıyla uğraşmak zor. Ekonomisi kötü giderken ultra zor.