Bu sadece burada değil. Her tarafta var. 5 ay danışmanlık yapmışım. 6 ay yaparsam ücretsiz web siteni yaparım demişim. 5. ayın sonunda gitmiş başkasıyla çalışmaya başlamış. Çalışmanın bitmesiyle yaptığımız web sitesinin parasını istemişim. Ee biz senle 5 ay çalıştık olmuş. Sonra yinede şifreleri vermişim kalanı başkası yapsın diye. 2 aylık süreçte ücretsiz host etmeye devam ederim diye. Sonra 2 ay geçince email atmışım. Ödeme mi yapacaksınız yoksa taşıyacak mısınız eğer taşımayacaksanız ödeme yapın yoksa hizmeti donduracağım diye. Ödeme yapılmamış. Durdurmuşum ödemeyi. Ee bu senin yaptığın ayıp olmuş. Tamam ödeyeceğiz denmiş. Açmışım sitesini ödeyeceğini söylediği için. Sonra ödeme nerede tabi yok.. Tekrar durdurdum hizmeti. Bunu yapan aylık 200k TL kazanan doktor. Ödemesi gereken 200 TL.
Diyeceğim o ki Cihan kardeşim ifşa etsende bitmeyecek. Blokla geç...
Haklısın dostum, malesef olay artık Türkiye gerçeğine döndü.
Eskiden bu saçmalıklardan kurtulmak için girdğimiz bir platformdu burası.
Dışarıdaki beleşçilerden kurtulmak, uzak durmak için buraya giriyor, profesyonel şekilde işimizi yapıyor, paramızı alıyorduk.
Ama artık burada dışarıyı aratmayacak kadar çok beleşçi, ölücü vb. kişiler olunca gerçekten üzülüyorum. Bu forumun ilk günlerini, temelini bilen biri olarak gerçekten üzülüyorum.
Arkadaşların ve senin de dediğin gibi, abi öğrenciyim diyen adam muhtemelen artık prof. oldu ama hala öğrenciyim diyor.
Sana bana beleşçilik yapan bu kişiler, kendi işleri ile ilgili satış yaparken ne yapıyorlar çok merak ediyorum. Kendileri ile 1 lira pazarlık edene Allah bilir neler yapıyorlardır?
Senden benden zengin adamlar geliyor beleş iş istiyor veya komik teklifler yapıyor resmen kanım çekiliyor.
Blokla geç olayını zaten yapıyorum ama inanır mısın, Skype'ım blokladığım adam doldu ve büyük kısmı malesef buradan geliyor.
Bunlar hem zaman kaybı hem de moral kaybı.
Benim derdim kendimi kurtarmak değil, benim gibi bu sorunu yaşayan genç arkadaşlara bir nebze olsun faydalı olmak zira onların da hevesi kırılsın morali bozulsun istemiyorum.
Böyle bir konu olduğu en azından onlar tarafından da bilinsin de belki biraz yüzleri kızarar sonraki beleşçiliklerinde biraz daha düşünürler.
Mantıksız bir şey, kimseye hakaret etme hakkımız yok. Eğer ki bir üye ile bir problem yaşanırsa zaten şikayet konusu açma hakkına sahibiz hepimiz.
Sen anlamadın olayı. İş işten geçsin sonra şikayet konusu açılsın daha mı mantıklı oluyor. Ben şikayet konularını en aza indirmeye çalışıyorum. Adamla iş yapmayın diyorum. Beleşçilik yaptığı dakka ifşa edin bırakın diyorum. Amacımız hakaret etmek değil bu olayın hakaretle ilgisi yok.
Terbiyesizin terbiyesizliğini ifşa etmek ne zamandır hakaret oldu?
peki ya iş ilanı verip şunu şunu istiyorum yazan sonra pm attığında görüp cevap vermeyenlere ne demeli

forumda nezaket bile kalmamış onlarıda ifşa etmeli işten anlamaz örnek gönderirsin cevap vermez
Evet o da etik değil ama en azından işin içinde para konusu veya emek karşılığı konusu geçmiyor. Siz alıcıysanız istediğiniz kişiden alım yapma özgürlüğüne sahipsiniz. O kişiyi elersiniz olur biter.