Selam arkadaşlar.
Şirketimizin adını içeren com.tr uzantılı domain başka bir firmanın elinde şu an. Nic.Tr'ye domainin bizim adımıza kaydedilmesi için itirazda bulundum.
Çünkü;
- İlgili firma domain kaydı sırasında marka tesçil başvurusunu göstermiş. Fakat marka tesçili başvuru aşamasında kalmış ve marka tesçili tamamlanmamış. Bununla ilgili TPEden aldığım ilgili marka başvurusunun dokümanlarını gönderdim.
- İlgili firma kapanmış. Farklı bir ticari ünvan ile (eski ünvana yakın) devam ediyorlar. Bununla ilgili ilgili firmanın ticaretini sonlandırdığına dair ticaret sicil gazete örneğini nic.tr'ye gönderdim.
Nic.tr itirazımı reddetti. Gönderdiği mail aşağıdaki gibidir.
Alan adının süresi 4 gün sonra bitiyor aslında. Alan adını alabilmek için 4+60 gün beklememiz lazım bildiğim kadarıyla. Fakat firma her an yenileyebilir diye düşünüyorum.
İlgili firmanın başvuru aşamasında sunduğu marka tescil başvurusunun tamamlanmamış olmasının ve firmanın resmi olarak ticaret sicil kayıtlarında kapanmış olmasının benim aklı olduğumu göstermiyor mu? Neden reddediliyor anlayamıyorum? Bir de nic.tr'ye bir dilekçe gönderiyoruz 2-3 ay sonra cevap alabiliyoruz. Yaklaşık 7-8 aydır yazışıyorum nic.tr ile.
Marka tescili tamamlanmadan önce önyazı ile domain alınabiliniyor. Eğer domain kayıt tarihinden itibaren iki yıl içinde öncesine tamamlanamamış başvuruyu yapıp markayı tescil eden firma domaini alabiliyor. Lakin domain kayıt süresi üzerinden iki yıl geçti ise ve bu süre zarfında herhangi bir itiraz olmadıysa domain artık ilk sahibinde kalıyor. Marka olsa da olmasa da...
Bu arada domain düşme süresi 90-95 gün