Dili öğrenmeden framework vs bulaşma hocam. Daha dili öğrenememişsin bir de framework sokma araya. İşler iyice kötüleşir. Bir programcı arkaplanda ne yapıldığını bilmiyorsa rahatsız olmalıdır. Bir tuşa basıyorsun hooop sunucuyu kuruyor, Apache ayarlarını yapıyor, veritabanını işliyor. Sen yapmıyorsunki birşeyi, framework yapıyor, program yapıyor.
İlk önce PHP'yi iyice öğren. Php.net'i baştan sona birkaç sefer hatim et ve uygulamalar yap. Ondan sonra framework geçersin, çeşitli tirckleri öğrenirsin, işleri kolaylaştırmanın yollarını, problemleri çözmeyi öğrenirsin. Kafana göre başka dile de geçebilirsin. Bir dili öğrendikten sonra diğer dili de hemen öğrenebilirsin.
Size katılıyorum. Yazılım dünyası basit görünebilir hele ki PHP basit bir dil gibi görünebilir ama bu tamamen yanlış bir algıdır.
Yazılım dünyasında ustaca davranmak bir sanattır. Ne yaptığını bilmek her insana nasip olmaz.
Kendini geliştirmek isteyenlere verebileceğin tek tavsiye; önce ihtiyaç olacak. Siz ihtiyaç duymadıkça kendinizi geliştirmezsiniz.
Ben profesyonel bir uygulama geliştirmeye ihtiyaç duyduğumda aslında hiç bir şey bilmediğimi öğrendim.
Bunlar derin mevzular... İnşallah öğrenmek isteyen herkese öğrenmek nasip olur tabi.