PHP ile küçük projeler geliştirsem de kendime hiç php developer ünvanını yakıştıramadım, herhangi bir frameworkunude kullanmadım. Fakat şunları söyleyebilirim ki bu her dil için geçerlidir. Dilin temellerini bilmeden herhangi bir framework kullanmaya başlamak başlangıçta size kolay gelecektir çünkü frameworkler bu amaçla geliştirilir fakat altyapısını bilmeden(en azından arkaplanda neler oluyor hakkında bir fikrin olmadan) kullanmak biraz karmaşık projelere girildiğinde hep sıkıntı çıkarır. Öncelikle dilin temelleri öğrenilmeli, pratik yapılıp tecrübe edinilmelidir. Dilin temelleriyle eziyet çekmeden frameworkun neden güzel birşey olduğunu ve işinizi ne kadar kolaylaştırdığını anlayabilmek zordur.

Bir kurs veya en azından bir kitap alıp bir müfredat içinde ilerlemenizi tavsiye ederim. Udemy'den kurs alabilirsiniz fakat türkçe kurslarda genelde bir dilin temellerinden ziyade "şu dille şu uygulamayı nasıl yaparım?" gibi anlatım şekilleri içerdiklerinden ben genelde ingilizce kursları tercih ediyorum ve yine kurs alacağım kişinin diğer kurslarına bakıp herşeyden biraz biraz birşeyler mi anlatmış(php, phython, jQuery, js, html) yoksa belli bir dil-yöntem(C#, C# ile Nesne Yönelimli Programlama, ASP.NET) üzerinde eğitimler mi varmış diye kontrol edip alıyorum. Herşeyle ilgili kurs çeken insanların da kurslarının pek verimli olmadığını özellikle belirteyim.