Öncelikle sizinle çalıştığım için yaptığınız işlerin ne kadar iyi olduğunu gördüm bu yolda size başarılar dilerim bu işi severek yaptığınız ortaya çıkarttığınız tasarımlardan ve bu saatlere kadar çalıştığınızdan çok uzaktan bile belli oluyor. Sorunuza gelirsek eğer büyük işletme kurduğunuz'da ardından gelecek sorunları ve zor anların üstünden gelebileceğinize ve mersin gibi bir yerde bu iş için ilk söylenecek isimlerden olabileceğinize inanıyorsanız ödemeler konusunda sıkıntı yaşamıyacaksanız büyük işletme ile piyasaya girin derim. Büyük veya küçük işletme fark etmez nasıl girerseniz girin bu yolda çok büyük adımlar atacağınızdan eminim umarım herşey istediğiniz gibi olur, Allah hepimizin hakkında en hayırlısını nasip etsin, sağlıcakla kalın.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam, bakalım dediğiniz gibi her şeyin hayırlısı inşallah
nacizane fikrim büyük işletme aç. Kurban olayım ben oniversitenin Bosna Hersek mahallesine. Hep söylemişimdir. Orada o kadar iyi insanların arasına düştümki, tek hayalkırıklığım o kalitede üniversiteye yabancı dil bölüm hocalarının özellikle fransıca ve almanca bölümlerinde yeteneksik, bencil, ego sahibi ve karaktersiz, insanların kaderiyle oynayan emek hırsızı hocaların döneminde orada olmak. Neyse konumuz bu değil.
Büyük işletme aç, büyük kovala derim. Büyük firmalara çalış, büyük kazan. Ki anlattığına göre bu alanda boş değilsin ve yeteneklisin. R10 veya ev işleri seni hayal kırılğına uğratabilir. Bu işi dışarıdan nacizane yapan insanlar var fakar şu dönemde 10 tl ye logo tasarlayanda var. Benim böyle bir imkanım yok, ama bu kadar derin hesap yapan birinin küçük işletme demesi şaşırtıcı. İşini kolaylaştırmak adına kafanın uyuştuğu seninle ortak girebileceğin birileri kariyer yolunda sana epeyce faydası dokunabilir.
Bosnanın kıymetini bil. Çok özlersin.
Haha

Bosna candır ya.. dediğin gibi bazı hocalar hala öyle ama bizim hocalar sağolsun hep iyi denk geldi

Aynı şekilde düşünüyorum hocam ben de yani elimde bir şans varken kullanmak istiyorum
Küçük işletmeye gir referans yap ondan sonra devamı gelir. Bir anda büyük şirketlere girdiğinde kabileyetin varsa direk seni harcarlarda, bizim ayağımızı kaydırırlar diye hiç ummadığın anda.Şirket açayım dersen zaten 10 - 0 geriden başlıyorsun malum bi ton vergiydi vss.. derken
Hocam bir yerde sürekli çalışmak istemiyorum yani en fazla bi 6 ay falan müşteri toplamak için çalışabilirim o da aklımda var ama bilmiyorum hocam ya
hocam bi pm at da tanışalım ya
Tabi hemşehrim hemen atıyorum
Küçük işletme önerimdir üstat. Mersinliyim buranın piyasasınıda az çok biliyorum. 2 ortak 6 kişilik ofisimiz var, şahıs işletmesi.
3 oda büro yıllık kira 7200 TL çarşıda, eski yapı, senden-benden yaşlı.
Yıllık SMMM 1500 TL (ucuza geldi yine)
Yıllık bağkur 8000 TL düzenli ödenirse tabi.
Yıllık adobe lisans 2500 TL
Yıllık internet 1000 TL
(buraya kadar bizim şahıs işletmesi giderleri)
Senin ek olarak dediğin;
3 personelden söz etmişsin brütü + yemesi vs. ile aylık 6-7 ye patlıyor. 72.000 TL de burası ediyor.
Yukarıda ifade ettiğin yıllık olarak toplamını kiraya atayım dediğin için bunları yazdım. 85.000 TL ile ilk etapta topyekün yıllık kenara atmak çok çok zor. Kendiniz bence ufaktan başlayıp üretime geçip yavaş yavaş büyüyün adım adım ilerleyin derim. Bugün Mersin'de en ucuz müstakil villa 1700-1800 tl (merkeze yakınlık derecesine göre).
Ltd. şti. açtığınızı düşünürsek bu smmm parasıda böyle kalmıyor damga vergisi, geçici vergi vs. derken yıllık en az 15k'ya yakın gideri olur bağkuruyla ortalama.
Aklında soru varsa üstat pm atabilirsin bende Mersin'deyim, görüşedebiliriz. Şimdiden hayırlı olsun hakkında.
Bu arada maaş hususuna gelince, bildiğim Mersin'de en iyi maaş elit ajans'ta var. fuba image 2. sırada şeklinde geliyor.
Üstat sizin de Mersin'de olmanıza sevindim inşallah bir gün oturup hasbihal edelim. Aslında tanıyorsanız konseptimi biraz daha BİBA tarzında düşünüyorum Mersin'in şu anki en iyi ajansı diyebilirim. Doğru söylüyorsunuz gider konusunda hocam fakat işte bilemiyorum yani elim kolum bağlı oturursam o giderler zaten beni yer bitirir fakat Mersin'de neredeyse bütün müteahhitleri, galericileri, kafeleri tanıyorum o yüzden hani ilk etapta hatır gönüle döndüreceğimi düşünüyorum ilerde de şöyle bir stratejim var %100 lük bir kârım varsa %50 reklam yatırımı - %30'u şirket yatırımı %20'si pay olarak ayırmıştım. Yer olarak da ya balıkçı barınağının oralarda dublex teraslı son katlar ya da kuyuluktaki villalar, palm city'nin yukarısındaki villalar olarak düşündüm yani ortalama 1500-2500 tl kira. Hakkımızda hayırlısı bakalım mutlaka tanışalım yazın Mersin'deyim artık ofisinize bir çay içmeye gelirim
Herkese katkıları için teşekkür ederim, iyi ki varsınız