Yeni bir proje için bir müşterimin istediği script genel özellikleri aşağıda. Anlaşılan arkadaşa daha detaylı bilgi verilecek.
1- Laravel dışında herhangi bir php framework kullanılabilir.
2- Site ön yüzünde twig, smarty, dwoo gibi herhangi bir fw kullanılırsa benim işim çok kolaylaşır, duamı alırsınız

3- Çoklu dil ve çoklu tema seçenekleri olacak, adminden yönetilebilecek.
4- Çoklu üye seviyeleri olacak, editör, yazar, standart üye vb. Üye grupları admin panelden oluşturulup yetkileri ayarlanabilecek
5- Üye profil sayfası olacak, üyenin profil fotoğrafı, paylaşımları ve sosyal medya hesapları listelenecek
6- Sosyal medya hesaplarıya üye giriş/kayıt yapabilecek.
7- Editör, yazar vb erişimi olan üyelerin paylaşımlarını diğer üyeler takip edebilecek. Bu gruptakiler için rank sistemi olacak.
8- Makale okunma/beğeni/yorum üzerine bir formül ile yazarlara site geliri üzerinden yüzde oranında pay verilecek, henüz nasıl olacağı kararlaştırılmamış.
9- Her yazı için okunma sayısı ve beğeni sayısı hem yazı içinde hem de yazının özetinin yayınlandığı anasayfa, kategori gibi sayfalarda gösterilecek.
10- Yazılar için yorum desteği olacak.
Yukarıdaki isteklerinin tamamını herhangi bir opensource cms ile kolayca hazırlayabilrim fakat müşterim özel yazılım istedi. Demek istediğim uçuk rakamlarla gelmeyin arkadaşlar, drupal ile 3 günde hazırlarım sistemi. Vaktim olmadığı için işi sizlerden birine vermek istiyorum...
Not-1: Makale satışı olmayacak, sepet, para birimi vs. ihtiyacımız yok.
Not-2: Fiyat verirken lütfen tasarımı dahil etmeyin.