Bu konu üzerine sayfalarca yazarız ve yazdığımızla da kalırız. İki ucu .oklu değnek.
Taksicinin haklı yönleri var, en az o kadar da haksız yönleri var. Taksi plakaları milyon liralara bundan bizlere ne? sormadan da edemiyorum.
Meslek zor, hizmet kalitesi sürücü profilinden dolayı düşük.
Gerçekler bunlar.
İlk defa Uber kullandım, bayıldım. Hem daha ucuza gittik (indirim kodu) hem de rahat rahat gittik. Uberden daha da güzeli var: Scotty. Atla motosiklete trafiğe takılmadan uygun fiyatlı yolculuk yap

Bir de şu var: Bazı bölgelerde inanılmaz korsan taksi kullanımı mevcut. Bakırköy, Florya civarları örneğin... Bunlarla kimse ilgilenmiyor, korsan taksi durakları çok ciddi paralar kazanıyorlar ve açık açık yapıyorlar bu işi. Demek istediğim Uber'e kafaya taktınız da korsan taksiler ne oldu? Uber'de en azından bir vergi söz konusu.
Benim vardığım sonuç şu: Bu mücadelede sonuç almak istiyorsan ceza kesmekle olmayacağını anlayacaksın. Bu alternatifler, -yasal yahut değil- neden ortaya çıkıyorlar? Ortaya çıkma sebepleri kalkmadıkça Uber gider başka bir şey gelir yerine.
Bataklığı kurutmak yerine sinekleri öldürmeye benziyor... Verilen cezalar anca sinek öldürür.
Duruma göre sıralamam => Scotty => Uber => Toplu taşıma => Taksi